Sotii Vasiliu sustin ca satul Chiticeni a fost abandonat in ultimii ani

Ioan Vasiliu, 56 de ani, a venit in Secuieni, la primarie, ca sa-si plateasca taxele, prilej ca sa se intrebe ce primeste in schimbul acestor “dari”. Locuieste in Chiticeni, unde scoala se naruie, iar drumul e in stare jalnica.

“Masina de gunoi nici nu poate intra, iar microbuzul scolar nu ajunge in centru, vine doar pâna in deal. Acum doi ani am chemat ambulanta si nu a reusit sa intre in sat”, spune Maria Vasiliu, sotia lui.

“La Odobesti s-au facut drumuri si pe marginea padurii, iar la noi, nici unde sunt case”, intervine barbatul. Au trecut prin multe, dar nu se dau batuti. El a lucrat la Dacia Service, dar a fost pensionat de boala dupa un accident rutier.

PUBLICITATE

De zece ani locuiesc la tara, unde si-au facut o casa. “Anul trecut, când am terminat-o, a luat foc, explica Ioan Vasiliu. Cât de cât am reparat-o in interior si la acoperis, nu si pe afara. Noroc ca ne-au ajutat copiii.” De la primarie nu cere nimic altceva decât sa repare drumul.

“Noi le platim taxe si impozite, ei nu ne dau nimic! Chiticeni e un sat abandonat, uitat de timp!” Cosmin David, primarul comunei Secuieni, le da dreptate, dar nu in totalitate: “E adevarat, dar exista un proiect care se afla in faza de executie.

Contractul cuprinde efectuarea de nivelari, rigole si pietruirea a 900 de metri de drum. Investitia are o valoarea de 440.000 de lei fara TVA, suma acoperita din bugetul local.”

Cosmin David mai arata ca lucrarea trebuia terminata pe 17 iulie, dar termenul a fost prelungit cu o luna. Prin urmare, pe locuitorii din Chiticeni nu-i va apuca toamna fara drum, sustine edilul.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Taxele domnului Vasiliu si nu numai au avut ca destinatie principala in ultimii ani intretinerea aparatului birocratic (a se citi salariile) angajatilor din Primarie si eventual acordarea ajutoarelor sociale pentru cetatenii defavorizati din zona Glodisoare care nu au dat nimic in schimb. E adevarat nu exista bani pentru repararea drumului spre Chiticeni dar au existat bani pentru o imensa platforma betonata construita in fata Primariei pentru organizarea de spectacole (avem nevoie de paine si circ ca in Imperiul Roman…). De asemenea au existat bani pentru o cladire absolut inutila si neterminata care a fost construita in spatele scolii pe terenul de sport. Cine ii poate explica d-lui Vasiliu de ce fostii lideri ai comunei au risipit bani pe lucrarile mentionate anterior in timp ce satul dumnealui inoata in noroaie? Daca da asteptam cu interes aceste explicatii. Domnului primar care are 4 ani de mandat ca si viceprimar ii reamintim ca o comunitate rurala are nevoie de cateva lucruri de baza: drumuri practicabile, salubrizare, alimentare cu apa, canalizare, etc. Scenele pentru spectacole si dusurile fara apa construite langa terenuri de sport distruse sunt niste absurditati pentru care cei care au irosit banii publici ar trebui trasi la raspundere.

  2. Are dreptate domnul Vasiliu pentru ce platim taxe si impozite? Pe ,,Ulita Prostilor,, cum a numit- o consilierul local Munteanu Vasile nu s-a pus o lopata de piatra si nici nu s-au turnat cei 10 m de asfalt din soseaua principala . La toate intrarile s-a turnat asfalt,dar la aceasta ulita nu,deoarece nu exista in proiect. Locuitorii ,,Ulitei Prostilor,, vor face sesizare la O.P.C. Vom fi curiosi ce argumente vor aduce Firmele de proiectare si constructie si Consiliul Local.

LĂSAȚI UN MESAJ