Vasile Paraschiv din Brazi, comuna Beresti-Bistrita, reclama ca satul a ramas fara apa, desi exista retea de alimentare.

“Din ordinul primarului comunei Itesti, noi nu mai primim apa. Instalatie exista, dar nu vrea sa ne mai dea apa. Mi-au spus angajatii care se ocupa de intretinerea retelei”, afirma Vasile Paraschiv, suparat. El arata ca investitia este facuta de Primaria Beresti-Bistrita, inainte ca Itesti sa se desprinda si sa devina comuna de sine statatoare.

“Acum, Primaria Itesti sustine ca exista un contract care o obliga sa furnizeze apa pe o perioada de 5 ani, perioada care, cica, ar fi expirat”, explica barbatul. Ionel Alcaz, primarul din Beresti-Bistrita, arata ca in zona exista doua bazine de colectare, dintre care unul care alimenteaza comuna Itesti, plus satul Brazi din comuna Beresti-Bistrita.

PUBLICITATE

“Am primit acum patru zile o hârtie din partea Primariei Itesti prin care suntem anuntati ca vor intrerupe furnizarea apei. Ei nu spun ca nu mai vor sa ne mai dea, ci ca nu mai au debit. Au racordat si satul Dumbrava la sistem, iar din cauza asta nu ar mai avea capacitatea sa alimenteze si satul Brazi, care apartine de Beresti.”

“Nu merge asa la infinit!”

Primarul Ionel Alcaz nu stie cum va rezolva problema, caci solutii tehnice exista, dar nu exista fonduri: “Ar trebui sa facem un put separat, numai pentru satul Brazi. Noi am identificat un teren, am gasit si o firma care sa foreze, dar nu avem bani.”

Norocel Calin Ciubotaru, primarul comunei Itesti, sustine ca sistarea apei a fost cauzata de o avarie, care s-a remediat. Intr-adevar, exista probleme cu apa in anumite perioade, dar nu e vorba de rea-vointa.

“Noi nu avem puturi suplimentare si in anumite luni, când se uda gradinile, pâna si satul Itesti ramâne fara apa. Anul trecut nu am avut deloc, deloc”, sustine Ciubotaru. Edilul mai spune ca nu poate sa alimenteze satul Brazi, atunci când nici in Dumbrava nu este apa. “Vorbim de trei ani despre asta. Noi nu putem sa le facem put, nu e legal, nici nu putem sa le dam lor si sa-i lasam pe ai nostri fara apa! Avem o datorie morala fata de ei, dar nu merge asa la infinit!”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ