Cine l-a ascultat pe Johannes Skudlik cântând la orga, se poate considera un om fericit. Din 1979 organist titular la Catedrala Maria Himmelfahrt din Landsberg/Lech (Bavaria), Skudlik fondeaza si dirijeaza Corul Landsberg Oratorio, Orchestra de Camera Conbrio din München, cu care a interpretat Misse de Haydn, Beethoven, Schubert, Bruckner, Puccini, Bach, Requiem de Mozart, Verdi, Brahms, oratorii de Händel, Haydn, Mendelssohn, Dvorak, în compania unor solisti consacrati.

Înregistreaza pentru cele mai importante radio-uri europene si americane. Din 2005 este directorul artistic al Festivalului de orga “Via Claudia Augusta”, cu 50 de concerte, la Venetia din 2006 este director la Bayerischer Orgelsommer si fondator-director la Euro Via Festival “Roma – Santiago”. Ca sef de orchestra, Skudlik dirijeaza numeroase concerte si simfonii de Mozart, Beethoven, Bruckner, Mahler, cu membri ai Filarmonicilor bavareze, din Berlin, în Germania, Spania, Italia, Franta, Grecia si Portugalia.

La Sala “Ateneu”, în aceasta seara, Johannes Skudlik va dirija orchestra într-un amplu program simfonic ce se deschide cu poemul “Don Juan” compus de Richard Strauss în 1889. Peste tot în lume se sarbatoresc 175 de ani de la nasterea compozitorului rus Piotr Ilici Ceaikovski, asa ca, spre delectarea publicului, nu putea lipsi Concertul nr.1 pentru pian în si bemol minor, într-o interpretare de exceptie. Un pianist de talia lui Josef Bulva, un talent cultivat de la primii ani petrecuti în Cehia, apoi în Germania si Mexic, a poposit în Bacau.

PUBLICITATE

Virtuoz si artist unic, Bulva este curtat de marile studiouri de înregistrari ale lumii unde exceleaza cu muzica lui Beethoven, Chopin, Liszt, Szymanowski si concerteaza pe tot mapamondul. Simfonicul din aceasta seara se încheie cu ultima simfonie din creatia lui Robert Schumann, Simfonia a IV-a, op.120 lucrare compusa în 1841 si revizuita zece ani mai târziu – lucrare extrem de ofertanta pentru dirijor si o adevarata bijuterie sonora. O seara de concert cu doi renumiti maestri, ce nu trebuie pierduta!

Ozana Kalmuski Zarea


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ