19 martie 2024
ActualitateSeara în care Cultura a bătut pandemia

Seara în care Cultura a bătut pandemia

Cine ar fi crezut? Am și uitat să ne bucurăm de momentele în care sălile de spectacole erau pline, fie că mergeam la teatru, la o expoziție sau la un concert. Numai că, de data asta, pandemiei i s-a înfundat. A pălit clar în fața Zilei Culturii Naționale. Chiar dacă încă cu pași mărunți, Cultura a demonstrat cât este de Mare și de Iubită.

15 ianuarie 2021 va intra cu siguranță în istoria noastră, a băcăuanilor. Este ziua în care Teatrul nostru drag s-a reîntregit, este ziua în care s-au lansat proiecte importante, este ziua în care am trăit din nou prin poezie. Și toate astea, pentru că Teatrul Municipal Bacovia din Bacău a arătat că există, că trăiește și respiră…artă. Astfel, sala care până nu demult era un bar, sală care s-a întors la „teatrul mamă”, a găzduit o întâlnire inedită, în care, în fața presei, s-a vorbit despre trecut și viitor. Dacă managerul teatrului, actrița Eliza Noemi Judeu, a vorbit despre istoria teatrului băcăuan, dar și despre ce reprezintă instuția teatrului pentru comunitate, invitat special, conf. univ. dr. Ioan Dănilă a împărtășit celor prezenți despre însemnătatea teatrului băcăuan și a explicat din punct de vedere științific denumirea de „Teatrul Municipl Bacovia”.



Nu în cele din urmă, prezența primarului Lucian Stanciu Viziteu s-a dovedit una benefică, edilul băcăuan subliniind importanța teatrului pentru comunitate, și mai mult decât atât, a făcut precizări cu privire la un proiect prin care se dorește cumpărarea de către municipalitate a hotelului de la Teatrul Municipal Bacovia și la rezolvarea problemelor de natură estetică a fațadei clădirii.

După ce primarul Lucian Stanciu Viziteu a fost invitat să bată gongul, întreaga asistență s-a mutat în sala de spectacol acolo unde a avut loc lansarea proiectului „Ora de teatru”, un proiect educativ care îi implică pe de o parte pe actorii teatrului și pe de altă parte pe elevii și profesorii din peste 30 de școli gimnaziale și colegii din tot județul.

Seara s-a încheiat cu o lansare de carte. Este vorba de debutul editorial al Ecaterinei Elena Lupu, născută în Bacău, actriță a Teatrului de Stat din Constanța. Versurile cuprinse în volumul său, „Colinde pentru când nu e decembrie”, au fost recitate de actrița Eliza Noemi Judeu-manager al Teatrului Municipal Bacovia, Bianca Babașa-actriță și Geo Popa, actor și manager al Centrului de Cultură „George Apostu”.

A fost o seară de poveste, în care băcăuanii s-au bucurat din nou de artă, respectând toate normele sanitare impuse de criza sanitară.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri