Marius Chivu, unul dintre cei mai importanți scriitori ai momentului, va fi joi în Bacău să se întâlnească cu elevii Colegiului Național „Vasile Alecsandri” la Biblioteca Județeană „Costache Sturdza”. Seara de poezie este parte a unui protocol de colaborare între cele două instituții.

„Această întâlnire este o a doua activitate în proiect, pentru că în luna decembrie am primit și vizita lui Ciprian Măceșaru, un tânăr prozator care i-a impresionat pe elevii noștri de liceu cu felul său de a fi și cu proza lui seducătoare – o elevă mi-a mărturisit că a citit «Și se făcu întuneric», un text semnat de Măceșaru, de două ori, după ce l-a cunoscut pe autor. Cam asta face prezența în carne și oase a unui scriitor – ne trimite imediat la carte. Iar acum e rândul poeziei lui Marius Chivu”, arată prof. Ramona Jitaru.

Cele două evenimente prin care elevii cunosc scriitori importanți ai momentului sunt posibile datorită lui Adrian Jicu, directorului bibliotecii. „Noi l-am rugat să ne ajute să lansăm o antologie, în care cei doi scriitori au propus texte pe care și elevi de la Colegiul Național «Vasile Alecsandri» le-au ilustrat, în cadrul unui proiect național. Este vorba de extraordinarul volum colectiv «Mică istorie a unui secol mare», coordonat de doamna profesoară Monica Onojescu, de la Asociația Națională a Profesorilor de Română «Ioana Em. Petrescu» din Cluj.

Iar Adrian Jicu, un adevărat promotor al cărții și al lecturii, nu doar ne-a susținut, dar s-a implicat foarte mult în munca de culise. Fără el, nimic nu era posibil”, a subliniat prof. Ramona Mocanu, coordonatoare a proiectului. Întâlnirea se va desfășura la joi, 31 ianuarie, începând cu ora 18.00, la Biblioteca Județeană Bacău, iar intrarea este liberă pentru toți iubitorii de poezie. (Anda Ciohodaru, clasa a XI-a I)

Alte articole