„Serile Diasporei” au continuat şi sâmbătă, 25 august, de la aceeaşi oră, 20.00, în Piaţa Tricolorului. Dacă este sâmbătă, a fost jazz! Jazz de calitate, cu unul dintre dintre cei mai mari compozitori şi interpreţi români în viaţă, cu o biografie extraordinară, nu numai muzicală, ci şi personală. Născut la Dumbrăviţa – Braşov, a studiat la Conservatorul din Bucureşti, iar de peste 40 de ani este stabilit în Germania, via Austria.

Perfecţionist, imaginativ, crescut la şcoala lui Richard Oschanitzky şi Johhny Răducanu, Nicholas Simion a venit în Bacău, la “Serile diasporei”, ca un adevărat reprezentant al ei. S-a adresat direct publicului, prezentându-i componenţa Grupului “Nicholas Simion Grup”, pe care l-a înfiinţat: Nicholas – saxofon, flaut, clarinet, Sorin Romanescu – chitară, Răzvan Cojanu – contrabas, Iulian Nicolau – tobe.

Timp de aproape două ore, a adus în Piaţa Tricolorului cele mai frumoase compoziţii de pe albumele sale întregistrate la casa proprie de discuri, dar şi de pe ultimul disc “Crazy World”, înregistrat în Sala Ateneu din Bacău, sală pe care o apreciază în mod deosebit, pentru sonoritatea unică.

O seară superbă, pentru un public băcăuan generos, care ştie să aprecieze muzica, jazz-ul în special, ca liant între generaţii, între popoare, un mod de comunicare universal.

La sfârşitul concertului, un cunoscut meloman băcăuan îmi spunea că Piaţa Tricolorului ar trebui să rămână un spaţiu al prieteniei, al comunicării, al muzicii, curat şi neîntinat de tot felul manifestări cu iz sau conţinut politic. Poate e o idee bună, până atunci, vă prezntăm programul zilei de duminică, tot de la ora 20.00, una care va aparţine muzicii latino.

Orchestra Filarmonicii „Mihail Jora”, sub bagheta dirijorului Ramiro Arista din Argentina, va încheia “Serile Diasporei” cu un periplu muzical, de data acesta pe un circuit unde a explodat şi este foarte iubit acest gen de muzică: Brazilia, Mexic, Spania, Peru, Columbia, Argentina, Uruguay.

Anunțuri publicitare

Alte articole