La începutul lunii scriam în paginile ziarului nostru că primarul Silviu Tinei de la Gura Văii va relua procedura de scoatere la licitație a caselor construite pentru sinistrați în satul Rotunda, prețul acestora plecând de la 250 de euro. Ce-i drept, acestea au ajuns într-o stare jalnică. Dar chiar și în aceste condiții se pare că românii au început să se intereseze de acestea.

Astfel, se pare că satul considerat de unii fantomă devine una dintre cele mai attractive locuri din țară iar casele scoase la licitație se vând pe bandă rulantă, numărul celor care telefonează pentru informații suplimentare fiind din ce în ce mai mare. Acest aspect a dus la creșterea prețurilor chiar și de trei ori iar unii cumpărători chiar îți fac planuri să achiziționeze mai multe case.

„A devenit o zonă foarte vizitată și chiar ne gândim să o exploatăm și touristic”, a declarant primarul Silviu Tinei. Având în vedere zona pitorească, și cu ceva investiții, n-ar fi exclus să răsară o zonă turistică. De altfel, administratorul unei agenții imobiliare și-a exprimat convingerea că locația ar putea să crească frumos, mai ales că prin zonă ar putea trece și o autostradă.

Cea mai scumpă casă se vinde cu aproape 1500 de euro. Mulţi aleg însă varianta duplex pentru că vorbim de un spaţiu mic, de doar 40 de mp la o singură locuinţă. Iar un duplex ar dubla practic suprafaţa. Deşi ar da între 2000 – 2500 de euro pe un duplex pe ambele părţi ale casei, cei mai mulţi însă vor trebui să investească alte câteva mii de euro pentru că locuinţele au fost vandalizete înainte de a fi părăsite.

„Avem înregistrate deja 80 de oferte. 150 de caiete de sarcini vândute, dacă cineva își dorește cu ardoare o casă licitează și oferă și de trei ori prețul să fie siguri că o câștigă. Sunt care au luat 3-4, iar acum cea mai mare oferta e pe 13 loturi”, a precizat primarul din Gura Văii.

Reamintim că cele 205 case au fost construite în 2005, cu 1,5 milioane de euro, fonduri de la Guvern. Doar un an au fost locuite, de oameni veniţi dintr-un sat afectat de inundaţii. În anii trecuţi, în urma licitaţiilor s-au vândut 70 de imobile, iar acum primăria speră că vor fi date şi celelalte.Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE