Locatarii blocului nr. 28 de pe strada 9 Mai, situat intre Cascada si Medical Service, au reclamat, luni dimineata, ca in vecinatatea blocului au aparut niste muncitori care taie arborii si gardul viu, “fara sa aiba aprobare de la institutiile de resort”.

Oamenii au afirmat ca au facut reclamatie privind distrugerea spatiilor verzi si la Primarie, dar se taie in continuare.

Gabriel Gritcu, directorul Directiei de Servicii Publice (DSP), a explicat ca au inceput lucrarile de reabilitare a retelelor termice secundare si multe dintre acestea traverseaza spatiile verzi sau trec prin vecinatatea copacilor.

“Noi am mai avut probleme si in trecut. S-au incheiat lucrarile si dupa aceea arborii s-au uscat. Daca le sunt afectate radacinile, copacii trebuie taiati”, spune seful DSP. E cazul zonei din vecinatatea bl. 28, unde copacii se aflau pe traseul retelei.

“Probleme vor aparea in tot orasul pâna la terminarea lucrarilor, cu siguranta se va produce un disconfort”, mai arata Gabriel Gritcu. El precizeaza ca firma care executa lucrarile are obligatia sa readuca terenul la starea initiala.

“Nu vor aduce un arbore de 30 de ani, dar trebuie sa planteze ceva in loc. Asa prevede contractul. Noi ii vom monitoriza”, mai spune Gabriel Gritcu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ