Zi plina de emotii, marti, pentru opt cadre militare de la Baza 95 Aeriana Bacau. Sase maistri militari si doi ofiteri au trecut in rândul pensionarilor. Este vorba despre maistrul militar principal (M.m.pr.) Barbuta Stefan Iulian, M.m.pr. Vâlcu Florin, M.m.pr. Danut Chiriac, M.m.pr. Sandulache Aurelian, M.m.pr. Ursu Dorel si M.m. II Ciobanciuc Marius, care au trecut in rândul rezervistilor.

Dintre ofiteri, comandorul Romeo Hodea trece in rezerva dupa aproape 33 de ani petrecuti in cadrul Fortelor Aeriene Române (pilot MiG 21 Lancer si Soim). Pe pagina de facebook a Bazei 95 Aeriene Bacau, el rezuma aceasta experienta astfel: “Am trait pentru a zbura si am zburat pentru a trai”.

Cel de-al doilea ofiter asteapta confirmarea de la Statul Major al Fortelor Aeriene. Cu siguranta, rândurile militarilor bacauani se vor reintregi cu forte proaspete, pentru ca, in anul 2016 au mai trecut in rezerva câtiva aviatori.

PUBLICITATE

Acestia au iesit la pensie fie la limita de vârsta, fie in functie de grupa de munca in care s-au incadrat. Din limita de vârsta, un militar poate iesi la pensie cu maxim 11 ani mai devreme, in functie de activitatea pe care a prestat-o.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ