Astăzi, la ora 15.00, la sediul Federației Române de Fotbal va avea loc tragerea la sorți a programului competițional din Liga a III-a. FRF a dat publicității componența celor cinci serii din eșalonul al treilea. Cele două divizionare C băcăuane, Aerostar și CSM au fost repartizate în Seria I, acolo unde a fost reprimită CSM Pașcani și de unde a dispărut Metalul Buzău, grupare mutată în Seria a II-a.

Iată componența Seriei I: Aerostar (retrogradată din Liga a II-a), Bucovina Rădăuți, Oțelul Galați, Știința Miroslava, Foresta Suceava, CSM Focșani, Sporting Liești, KSE Târgu-Secuiesc, Ceahlăul Piatra Neamț, Șomuz Fălticeni, FC Botoșani II, CSM Pașcani (reprimită în Liga a III-a, după ce retrogradase de pe locul 13), Ozana Târgu-Neamț, CSM Bacău, Hușana Huși și CS Universitatea Dunărea de Jos Galați (ultimele patru, promovate din Liga a IV-a). Campionatul va începe pe 24 august, finalul turului fiind programat pe 30 noiembrie. În funcție de țintar, Aerostar va stabili unde și contra cui va disputa ultimul amical al verii.

„Aviatorii” au încheiat ieri stagiul de pregătire centralizată de la Vatra Dornei. Pe durata cantonamentului montan, „aviatorii” au susținut două noi jocuri de verificare, ambele contra unor viitoare adversare de campionat și ambele câștigate cu 2-0. După ce marți s-au impus în fața celor de la FC Botoșani II grație reușitelor lui Vraciu și Denis Botezatu, vineri, la Pojorâta, băcăuanii au trecut de Foresta Suceava prin golurile înscrise de Horia Ilie, care a finalizat o frumoasă acțiune de atac purtată în min. 35 pe axa Gorovei-Nemțanu- Vraciu și de Zaharia, care a fructificat în min. 65 pasa lui Nemțeanu.

În ultimul test, cel cu Foresta, antrenorul Aerostarului, Daniel Munteanu a utilizat următorul „11” de start: Axinte- Vișinar, Tecuțanu, Chirilescu, Bobaru- H. Ilie, Chirilă, Botezatu, Nemțeanu- Gorovei, Vraciu. Au mai jucat: Cebotari, C. Ardei, Mihălăchioae, Florescu, Barb, Zaharia, Artenie, Dogaru și Tilibașa. În ceea ce priveste cealaltă divizionară C băcăuană, CSM a pus punct vineri unui semi-cantonament local. Sâmbătă, gruparea pregătită de Giani Florian și Gică Penoff a disputat la Vaslui, un joc-test contra unei selecționate botoșănene pe care l-a pierdut cu 2-1. Golul „CSMeilor” a fost semnat de Gherman.