Compania Regionala de Apa Bacau a anuntat intentia de majorare a tarifelor percepute pentru serviciile publice de alimentare cu apa si de canalizare, incepând cu data de 1 iulie.

Vor fi vizati consumatorii de pe intreaga arie de operare a CRAB, din orase, inclusiv Bacaul, si localitati rurale. Astfel, apa potabila va costa 4,30 lei/mc cu TVA pentru populatie si 3,47 lei/mc fara TVA pentru alte categorii de consumatori.

Apa potabila produsa si transportata, livrata din retelele de transport, respectiv livrata in alt sistem in vederea redistribuirii, pentru intreaga arie de operare va costa 2,10 lei/mc fara TVA. Canalizarea pentru intreaga arie de operare va costa 3,19 lei/mc cu TVA pentru populatie si 2,57 lei/mc fara TVA pentru restul consumatorilor.

In total, consumatorii casnici vor avea de achitat pentru apa si canalizare, dupa data de 1 iulie, un pret de 7,49 lei/mc, in loc de 6,34 lei/mc pâna acum.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

 1. Poate cineva, eventual un membru al consiliului de administratie din aceasta conpanie “sugativa de bani”, beneficiar de frumoase dividente, sa ne justifice, cu cifre reale, de ce aceasta marire de 15% ?????!! ENORM !!! Era cumva pe minus “saraca” companie?? Nu prea sunt bani de campanie??? Bacauani, voi ce parere aveti?? Ii lasam si pe astia sa ne bage mana in portofel?? Sunt convins ca, in cazul in care se va face 100 lei mc, singura masura pe care o vor lua bacauanii va fi sa…nu mai bea apa!! Aceasta e mentalitatea unui popor slab si asuprit. Viitorul suna bine….

 2. Majorari nejustificate,abuzive si nesimtite. Romania a ajuns o stina fara ciini,fiecare face cum il taie capul si isi fixeaza preturile dupa interese si nu dupa costul de productie. De controlat nu are cine ,se merge pe princiupiul o mina spala pe alta iar cei care ar trebui sa stopeze abuzurile Companiei de Apa dorm linistit…..Decit sa dai 7,49lei/mc pe apa chioara si de PROASTA CALITATE mai bine bei 1l de vin care costa direct de la sursa mult mai ieftin. Domnilor de la Compania de Apa refaceti calculele la pretul apei si o sa vedeti ca cineva a pus o virgula gresit….stiu ca aveti greutati familiare dar viitorul pret mi se pare un atentat la bunul simt.

 3. Este jecmaneala clara.
  Dar, ei isi permit ca sunt sustinuti de primaria Bacau, care este actionar majoritar.
  Ar trebui sa se autosesizeze DNA si sa vada ce neregulli sunt prin contabilitatea companiei de apa bacau si ce salarii enorme au cei din conducere si nu numai.
  Inca o data hotie pe fata si noi nu facem nimic.
  Datorita strandului letea, nici apa asta chioara nu o avem mereu, decat cu program stabilit si nerespectat de nimeni.
  Debandada totala si in Bacau, ca dealtfel in toata tara asta.

 4. Acolo unde nu s-au schimbat tevile de apa potabila tot 7,49 lei va costa? apa e plina de rugina dar costa la fel ca cea “potabila”; politicienii nostri promisesera ca apa nu se va scumpi deloc….mincinosii….

 5. Intr-un an de zile s-a scumpit apa potabila+canalizarea de ( 4 ) patru ori, dar calitatea apei nu a imbunatatit-o nici odata. Dar protectia consumatorului ce face ? nu se sesizeaza din oficiu sa ia atitudine fata de CRAB cum serveste abonatii care consuma apa potabila. CRAB spune ca datorita inflatiei sunt obligati sa mareasca pretul de livrare a apei potabile+canalizare. Stimati cetateni ar trebui sa renunte economicul la inflatie pentru ca genereaza foarte mari necazuri populatiei din intreaga tara, ca exista o saracie lucie in Romania. Societatea civila propune economicului sa pregatesca o reforma inversa, sa reduca preturile, taxele si impozitele. Sa nu mai mareasca salariile si pensiile, sa le stopeze maririle. Nu avem nevoie de hartii multe in buzunare, ci avem nevoie valoric de acoperirea cheltuielilor a cosului zilnic pentru familie si sa platim utilitatile+sanatatea etc. Noi cetatenii vom fi mai avantajati in acest sistem de reforma. Ca sa nu mai fie in avantajul politicului cu mariri de preturi, taxe si impozite. Sistemul actual de inflatie ajuta numai un grup de oameni pe care ii avantajeaza pe ei din sfera politicului, de aceea alearga dupa functii parlamentare, presidentie, guvern, consilieri locali, consilieri judeteni etc. Dar nu creeaza locuri de munca ! vor cat mai multi bani, dar fara munca, ca sunt la putere si conduc destinele tarii !

LĂSAȚI UN MESAJ