Băcăuanii care s-au gândit să investească sigur și cu rezultate foarte bune au la dispoziție Programul „Tezaur”, reluat din această lună de Ministerul Finanțelor Publice.

Noutatea este că a fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. Astfel, persoanele fizice pot investi în 4 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului, cu scadențe la 1, 2, 3 și 5 ani, și dobânzi de 3,5%, 4%, 4,25% și 4,75%.

Luna aceasta, titlurile de stat, cu valoare nominală de 1 leu, pot fi cumpărate atât de la unitățile Trezoreriei Statului, cât și de la ghișeele Poștei Române, mai de către cei din mediul rural, unde nu există unități ale Fiscului. Alternativa de economisire a Ministerului Finanțelor Publice se bucură de un interes crescut al românilor, având în vedere că veniturile provenite din dobânzi sunt neimpozabile.

„Anul trecut, la nivelul județului nostru, au fost 1.776 subscrieri. Suma totală a titlurilor cumpărate de populația din judetul nostru a fost de 109.941.439 lei”, a precizat Adrian Anghel, purtătorul de cuvânt al Administrației Județene a Finanțelor Publice Bacău.

Programul „Tezaur” va continua pe parcursul anului 2020, iar maturitățile pentru fiecare emisiune vor fi stabilite în funcție interesul manifestat de investitori.


PUBLICITATE