Vremea va răci semnificativ în următoarele șase zile, temperaturile urmând să fie mai scăzute decât în mod normal, cu maxime ce nu vor depăși 13 – 16 grade Celsius, iar ploile vor fi frecvente pe arii extinse, potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru intervalul 3 – 16 octombrie.

În Moldova, începând din data de 4 octombrie, vremea se va răci apreciabil, astfel că valorile de temperatură vor deveni în perioada 5 — 6 octombrie mult mai coborâte decât cele normale în prima decadă a lunii octombrie; mediile maximelor vor fi de 10…16 grade și ale minimelor de 4…8 grade.

În cea de-a doua săptămână se estimează o creștere ușoară și treptată a valorilor termice, cu precădere a celor diurne, ce vor urca spre 16…18 grade la sfârșitul intervalului de prognoză, atunci când vor deveni apropiate de cele climatologic specifice mijlocului de octombrie.

Prima săptămână a intervalului de referință va fi caracterizată de intervale cu ploi frecvente ce pot fi local mai importante cantitativ, urmând ca apoi probabilitatea de ploaie să fie mai redusă.

La munte, vremea se va răci brusc și semnificativ, astfel că în intervalul 5 — 11 octombrie valorile termice vor deveni negative pe timpul nopților, iar ziua vor fi în medie de 2…6 grade.

Apoi este estimată o creștere ușoară și treptată a temperaturilor, ce vor deveni apropiate de cele normale la mijlocul lunii octombrie, cele nocturne devenind, în medie, pozitive.

Pe parcursul primei săptămâni, precipitațiile vor fi pe spații extinse și local în cantități mai importante.

La început va ploua, dar începând din noaptea de 4 spre 5 octombrie ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Pentru cea de-a doua săptămână, estimările arată o probabilitate de precipitații mai redusă.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ