Un an de mandat pentru Anca Sigartau agitat, contorsionat, presarat cu demisii, procese, confruntari subterane sau in câmp deschis cu presa locala si un festival aplaudat si huiduit, in egala masura. Si ca in tragediile grecesti, la inceputul lunii aprilie 2016, actrita din Bucuresti isi depune demisia din functia de manager al teatrului “Bacovia”, cu doar doua zile inainte ca Tribunalul Bacau, printr-o sentinta definitiva, sa anuleze rezultatul concursului, organizat de Primaria Bacau, pentru ocuparea functiei de conducere a teatrului, la care au mai participat actorii Radu Bogdan Ghelu si Eliza Judeu, câstigat de Anca Sigartau. Dupa aplauze, se trage cortina!

Atributiile directorului institutiei sunt preluate, printr-o decizie interna, de directorul adjunct, Tiberiu Serban, iar din 6 aprilie, preia interimatul, pâna la numirea noului director. Conform legii, in timp de 120 de zile, institutia coordonatoare, Primaria, ar fi trebuit sa organizeze un nou concurs, pentru ocuparea functiei de director al teatrului.

N-a fost timp, au fost alegeri, noul consiliu local a avut probleme mai importante. Pe 5 august 2016, interimatul lui Tiberiu Serban a luat sfârsit. Cine conduce treburile teatrului? “Este adevarat, interimatul meu a ajuns la sfârsit, insa conduc in continuare Teatrul “Bacovia”, de pe functia de director adjunct. Am inteles ca va avea loc o sedinta a Consiliului Local, in care se va discuta si aceasta problema”, ne-a declarat Tiberiu Serban.

PUBLICITATE

Dupa alegerile locale, coordonarea institutiilor de cultura, subordonate Consiliului Local, a fost preluata, prin decizie, de viceprimarul Dragos Stefan, insa, dupa ultimele evolutii de pe “scena” Teatrului (procese la diferite instante, somatii de executare silita a instiutiei), “regia” si “scenariul” piesei care se joaca cu usile inchise, au fost preluate de primarul Cosmin Necula. Contactat, acesta ne-a precizat: “Deocamdata nu va pot spune nimic oficial. Vom avea o sedinta de CL, unde intentionam sa acordam interimatul unui actor din teatru, pentru inca 120 de zile.” La bursa zvonurilor, pe afis, apare ca sigur numele actritei Elizei Noemi Judeu, ca director interimar. “Nici nu confirm, nici nu infirm, dar numele rostit de dumneavoastra, va fi supus analizei CL, de saptamâna viitoare”, a mai spus Cosmin Necula.

Contactata, actrita Eliza Noemi Judeu ne-a spus: „Daca numele meu a fost luat in discutie, ma simt onorata.”

Un om de teatru si din teatru, al carui proiect de management, supus analizei juriului concursului de anul trecut, a fost bine primit si apreciat.

Andreea Gavrila
Gheorghe Baltatescu


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

9 COMENTARII

  1. Dna Judeu este cea care a prezentat spectacolul de lansare al domnului Luchian? pai trebuia sa fie director pe fosta administratie.
    mai ganditi va!

  2. Daca asta merita teatrul bacauan,un interimar care danseaza pe mese prin pub-uri,care are un vocabular nu tocmai ortodox si care bea pana vomita amenintand in stanga si in dreapta…..ne-am dat draqu`,pe bune !

  3. Din păcate,țin sa remarc ca teatrul din Bacau o ia razna rău de tot. Cunosc de multi ani sistemul local si mai ales o parte dintre actorii acestei instituții si cu parere de rau spun ca si de aceasta data se numesc in funcții de conducere oameni cu un slab simt moral si etic.

  4. Deşi născută la Cluj, Eliza Noemi Judeu este ,de peste 17 ani, actriţă a Teatrului Bacovia din Bacău, un talent flagrant, aş spune unul dintre vârfurile generaţiei sale. Nu sunt normale răutătile de mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ