Pe multe drumuri administrate de Consiliul Județean (CJ) Bacău s-au efectuat, vara aceasta, asfaltări, reparații de poduri, construiri de rigole. Au fost demarate și investiții mai importante, finanțate din surse externe.

Pentru a verifica stadiul lucrărilor, Sorin Brașoveanu, președintele CJ, și Ionel Floroiu, deputat, au efectuat, săptămâna trecută, vizite în teren.

Pe o lungime de 3,8 kilometri din DJ 123 Dărmănești-Valea Uzului, se efectuează lucrări de reprofilare, așternere de balast și execuție de șanțuri. Drumul are 21 km, din care circa 8 km sunt în administrarea orașului Dărmănești. Prin Programul Național pentru Dezvoltare Locală (PNDL) vor fi reabilitați 6,3 km, proiect care este acum în evaluarea comisiei de licitații. Rămân de modernizat doi kilometri, pentru care CJ Bacău încearcă să găsească o sursă de finanțare.

Pentru a verifica stadiul lucrărilor, Sorin Brașoveanu, președintele CJ, și Ionel Floroiu, deputat, au efectuat, săptămâna trecută, vizite în teren

„Am dat startul unui proiect foarte important, ce va deschide o poartă către frumusețile Văii Uzului și va crea noi oportunități de dezvoltare a turismului. Lucrările se încadrează în termenele stabilite de comun acord cu firma constructoare și sunt conforme normelor tehnice. Singura problemă constatată se referă la atitudinea proprietarilor privați de păduri care, în pofida reglementărilor în vigoare, nu respectă prevederile legate de înlăturarea vegetației forestiere din zona zidurilor de sprijin, care produce deteriorarea acestora.”
Sorin Brașoveanu, președintele CJ Bacău

Se lucrează și pe DJ 117A Ardeoani – Solonț: pe un tronson de șase kilometri se toarnă covor asfaltic, lucrările desfășurându-se conform graficului.