Medicina Interna, Neurologie si ORL-Oftamologie sunt cele trei sectii ale Spitalului Municipal Onesti care vor beneficia de lucrari de modernizare, in acest an. Investitiile sunt necesare in vederea obtinerii acreditarii si vor costa 4,5 milioane de lei. Deoarece Primaria Onesti nu dispune de fondurile necesare renovarii sectiilor a cerut sprijin Consiliului Judetean (CJ) Bacau. In acest scop, judetul Bacau si municipiul s-au asociat, din bugetul CJ urmând sa fie acoperite 4,05 milioane de lei, iar CL Onesti, 450.000 de lei, inclusiv TVA.

“In timp, Municipiul Onesti a efectuat lucrari de reparatii si intretinere la o mare parte din sectiile spitalului, in limita fondurilor disponibile, strategia noastra fiind aceea de a aduce la standardele actuale fiecare sectie a spitalului”, arata Laurentiu Neghina, primarul Onestiului. Sectiile Neurologie, Medicina Interna si ORL-Oftamologie “nu au intrat in programul initiat de municipiul Onesti fiind in prezent intr-o stare necorespunzatoare din punct de vedere al finisajelor, compartimentarilor si instalatiilor”, mai arata primarul Neghina.

“Urgente” ca la Spitalul Tg. Mures

O investitie si mai importanta de care va beneficia Spitalul Onesti este extinderea si modernizarea Compartimentului de primire urgente (CPU), care trebuia demarata in vara trecuta, dar nu a primit avizul Ministerului Sanatatii. Raed Arafat, secretar de stat in MS, a cerut, atunci, ca CPU Onesti sa fie construit dupa modelul celui din Tg. Mures, pe orizontala, cu spatiile dispuse radial in jurul unui “secretariat” si sa fie, asadar, mai spatios si mai accesibil ambulantelor. Proiectul a fost modificat in consecinta, iar dr. Raed Arafat l-a avizat.

Investitia presupune construirea unui corp principal de cladire pentru CPU, care va avea doar parter si se va intinde pe 570 mp, un corp de acces pentru masini de salvare in suprafata de 70 mp si un corp de legatura intre cladirea existenta acum si cea noua. Corpul vechi va fi reorganizat. CPU Onesti, va avea, in final, 1080 mp. Investitia va avea o valoare totala de 8,137 milioane de lei (1.820.806 euro), din care 95 la suta va reprezenta contributia judetului. Consiliul Local Onesti va acoperi 5 la suta din cheltuieli, plus studiul de fezabilitate.

[HIDEPOST]
Investitiile de la Neurologie, Medicina Interna si ORL-Oftamologie vor consta in repararea si inlocuirea instalatiilor sanitare si electrice, inlocuirea obiectelor sanitare, a placilor de faianta si gresie, refacerea tencuielilor, vopsirea usilor, modernizarea instalatiie de oxigen, compartimentari, demolari, montarea de tavane false si instalatii de aer conditionat.

“Noi am sustinut foarte mult SJU Bacau si Spitalul Municipal Moinesti, de-a lungul ultimilor 7-8 ani, mai putin Spitalul Municipal Onesti, care este, de asemenea, de interes judetean si regional. Este un obiectiv destul de important, care acopera prin serviciile sale o buna parte a populatiei judetului – 160.000 de locuitori – si are o capacitate de 573 de paturi.”
Dragos Benea, presedinte CJ Bacau (PSD)

“Toate spitalele sunt intr-un proces de acreditare, iar una dintre conditiile de functionare si acreditare este primirea autorizatiei sanitare. Ceea ce se vrea prin aceasta investitie este tocmai de a remedia acele puncte nevralgice pe care nu le indeplineste din punct de vedere al Inspectoratului Sanitar. Trebuia sa o facem mai demult!”
Mihai Ichim, consilier judetean (PNL) [/HIDEPOST]

Alte articole