Montarea vanelor intârzie furnizarea caldurii/Foto: Ramona Ionescu

Prognosticurile date de reprezentantii Thermoenergy Group SA Bacau cu privire la ora inceperii furnizarii de agent termic pentru cele 6.000 de apartamente, par sa fi gresite.

Asa cum aminteam si ieri, de oprirea dictata de avaria produsa in reteaua de agent primar, au profitat si alte echipe de interventie ale Thermoenergy.

Una dintre acestea, lucra inca de marti pe strada Garofitei, acolo unde se monteaza pe conducte niste vane care sa faca posibila oprirea agentului termic, in cazul unor alte avarii majore.

PUBLICITATE

“Vanele acestea ne vor ajuta pe viitor sa controlam mai bine sistemul. Este foarte dificil sa golesti o ramura care alimenteaza aproape jumatate de oras.

La fel de greu este sa o si umpli dupa incheierea lucrarilor de reparatii. Astfel, in cazul vreunei avarii majore, oprim si mentinem apa in instalatii, fiind apoi mult mai usor sa repornim reteaua.

Acum, incarcarea retelelor este conditionata de mai multi factori: de cantitatea de apa, de presiunea din conducte si de capacitatea de a avea apa dedurizata, aceasta având rolul de a reduce efectele coroziunii.

Cu riscul de a se prelungi procesul de reincarcare, trebuie sa urmam intocmai procedura”, declara Narcisa Antoneac, purtator de cuvânt la Thermoenergy Group SA Bacau

Intr-adevar, s-a pierdut foarte multa apa din instalatiile legate la conducta de agent primar aflata in apropiere de Politia Municipiului Bacau.

La golire, toata apa din conducte a fost dirijata pe canale, deversându-se in canalizarea orasului. Pe viitor, vanele care sunt montate acum pe conducte vor reduce considerabil astfel de pierderi.

Atât timp cât se lucreaza la montarea vanelor, se intârzie procesul de umplere a retelelor si implicit, agentul termic va ajunge mai târziu la consumatori.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

26 COMENTARII

 1. Cum adica pana cand?
  Dar ce ii intereseaza pe ei?
  Cei de la CET au centrale de apartament.
  Nu mai pot ei de noi!
  Dar iarna trecuta de ce am stat vreo 3 luni pana prin decembrie fara caldura si apa calda? S-au imbolnavit copiii de frig. Atunci ce s-a schimbat?
  Acum, daca suportam si bataia asta de joc nu vor mai fi probleme pe viitor?

 2. Bataie de joc ca in ultimii 4-5 ani nu a fost niciodata in Bacau! Haosul domneste in toate domeniile de activitate! In timp ce copiii indura frig in multe institutii de invatamant din oras, iar 6.000 de apartamente stau tot in frig, cei de la Thermoenergy s-au gasit sa monteze acum vane! Oameni buni, dar toata vara ce ati facut? Nu stiati ca aceste conducte principale au bube si pot oricand ceda? De ce nu ati montat vara aceste vane? Dati odata drumul la caldura si la apa calda! Sa va fie rusine!!!

 3. Daca pana diseara nu vine caldura, maine dimineata o sa imi duc copilul la Thermoenergy, sa il tina pana dupa-amiaza, pentru ca eu am serviciu si nu am cu cine sa il las acasa, acasa unde se resimte tot avaria de la Thermoenergy, pentru ca suntem conectati fortat tot la sistemul centralizat!!!

 4. Bravo Constantin! Toti parintii ai caror copii au fost trimisi acasa din cauza frigului (dar acasa au aceleasi conditii) ar trebui sa-i duca sa stea in birourile calde de acolo! Si noi sa mergem sa facem dus tot acolo.
  Dl. Capat a fost singurul director adevarat de la CET. A fost singurul specialist caruia i-a pasat de oameni!

 5. Sunt cu totii niste idioti care nu se gandesc la copii pe care ii tinem in frig ca nu au fost ei capabili sa rezolve problemele in timp.A ajuns Bacaul un oras de doi lei.Mirarea mea mare este cum de nu s-a scuzat primarul asa cum a mai fc si sa intervina sa fie rezolvata problema mai repede,a da are centrala desigur,copii lui nu stau in frig in apartament.

 6. DIRECTORII DE LA CET TREBUIE SA PLECE!
  SI CU DOSARE PENALE PENTRU CA AU PUS IN PERICOL VIATA COPIILOR, BATRANILOR SI A PERSOANELOR BOLNAVE!!!
  ASTA NU E VREME SA STAI FARA APA CALDA SI CALDURA!
  DOMNULE PRIMAR TREBUIE SA-I SCHIMBATI SI SA PLATEASCA PENTRU BATJOCORA CARE NU SE MAI TERMINA LA ADRESA BACAUANILOR CARE LE PLATESC SALARIILE!
  ASA NU SE MAI POATE!!!!

 7. Ce bataie de joc…domnule primar, cand va treziti? De ce nu aveti reactii constructive pentru oamenii care v-au votat? Tara de hoti si de incompetenti…..ar trebui pusi la zid nemernicii astia….

 8. Cineva trebuie să răspundă pentru acest lucru.Cum e posibil asa ceva???
  Protectia consumatorului ar trebui sa intervină. ..iar cei incapabili să renunte la fotoliile lor atât de comode si bine remunerate

  • Ar trebui sa ne unim cu totii si sa facem o sigura reclamatie la Prot consumatorilor si sa ne interesam in ce masura Termoenergy poate fi actionat in judecata pt ce ne-a facut.
   Ne-au pus sanatatea in pericol in conditiile in care nu mai era nicio avarie. Doar au considerat ca ar trebui “imbunatatit” sistemul.
   Si avarie daca era – trebuiau sa-si ia masuri din timp.

 9. Asta e Bacaul anului 2016! Stam cu ochii pe presa locala online sa vedem daca vine caldura si apa calda, daca scolile si gradinitele se redeschid dupa “precipitatii abundente”, daca apa rece curge din nou la robinete etc.! Dar noi suntem de vina ca va lasam sa va bateti joc de noi! Cand ar trebui sa va dam afara si sa angajam oameni competenti! Pentru ca, sa nu uitati, sunteti angajatii nostri! Nu faceti fata? Sanatate, o zi buna, altii! Oricum, odata si odata, o sa se intoarca roata si impotriva voastra! Nu o sa scape niciunul!

 10. A patra zi fara caldura este pur si simplu bataie de joc. Domn primar facebook acum nu mai sunteti calare pe situatie? Bacauani intrati pe facebook acolo e administratia locala.

 11. Am renunta, dar unii dintre noi suntem chiriasi si suntem fortati sa ramanem conectati la sistemul centralizat de incalzire! Mai mult decat atat, majoritatatea institutiilor de invatamant din Bacau sunt cuplate tot la acest sistem centralizat ineficient.

  In alta ordine de idei, am vrut dimineata sa imi duc copilul la Thermoenergy! Dar mi-am spus ca daca ei nu sunt in stare sa aiba grija de niste tevi, va dati seama ca nu ar fi in stare sa aiba grija de copii!

  Pentru ultima oara va spun: dati drumul odata la caldura si la apa calda! In caz contrar, ne unim 6.000 de apartamante si venim cu mic cu mare la sediu peste voi, sa va schimbam din functii! Noi daca nu se facem treaba la serviciu, suntem dati afara! La fel trebuie sa fie si cu voi! Nu sunteti in stare sa redresati situatia, punem pe altii sa se ocupe!

 12. Astazi, joi, la Colegiul Economic, elevii sunt tinuti in frig pt ca directorul i-a pus sa stea la scoala, cu program scurtat ce e drept. De 2 nopti dorm in frig in caminul liceului. Am chemat copilil sa vina acasa si il voi tine pana luni. In speranta ca pana atunci se va da caldura. De ce la alte licee nu se invata si cei de la economic da. Bine ca atunci cand a ploat tare, ia trimis acasa, iar acum cand exista motiv, stau totusi pana la 12 la scoala. Toti sunt niste incompetenti: primar, inspectorat scolar, regii autonome.

 13. DA AU STAT TOATA VARA CU LUCRARILE NETERMINATE DA ERA CALD NU PUTEAU MUNCI NUMAI GROPI PRINTRE BLOCURI CATVA MUNCITORI NU VEDEAM UN SEF CEVA NIMIC ,, ACU SE STRIC SE SPARG TEVELE DACA LUCRAU TOATA VARA SI CAT DE LUNGA ESTE ZIUA DA ERA RAU ERA PREA CALD ,…NU INTELEG CINE SE OCUPA DE AU RAMAS NUMAI SANTURI CU TEVI ,NEASTUPATE ,,,ASTA NU VEDE NIMENI

LĂSAȚI UN MESAJ