21 iunie 2024
EvenimentSe încarcă din nou cardurile sociale pentru alimente

Se încarcă din nou cardurile sociale pentru alimente

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat că aproximativ 2,6 milioane de beneficiari ai cardului social pentru alimente vor primi o nouă tranșă de 250 de lei începând de luni, 15 aprilie.

Procesul de încărcare a cardurilor se va desfășura în perioada 15-25 aprilie 2024.Beneficiarii acestui sprijin guvernamental includ persoanele cu grad de handicap grav, accentuat sau mediu, familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, familiile monoparentale și familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune.

De asemenea, vor beneficia de această tranșă și pensionarii sistemului public de pensii, precum și cei aflați în evidența caselor de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

Cardurile pot fi utilizate pentru achiziționarea alimentelor sau pentru mese calde, conform precizărilor ministrului. Această măsură vine ca un sprijin suplimentar pentru familiile și persoanele vulnerabile din România.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img