Consilierii locali onesteni s-au intrunit in cadrul unei sedinte extraordinare pentru a dezbate si a gasi o solutie in rezolvarea unei probleme grave cu care se confrunta locuitorii municipiului – furnizarea apei cu program.

Primarul municipiului Onesti, Nicolae Gnatiuc, a prezentat un memoriu pe care Consiliul Local il va inainta autoritatilor statului. „Modul cum ne trateaza de multi ani SC Apa Canal este unul josnic si consideram ca nu sunt juste explicatiile acestei societati, care invoca pentru situatia actuala debitul mic de apa primit de la Statia de tratare de la Caraboaia”, a declarat Nicolae Gnatiuc. El a mentionat ca zilele trecute a avut o intrevedere cu proprietarul SC Apa Canal, Ovidiu Budeanu si i-a solicitat acestuia sa solutioneze problema, dar nu a primit nici un raspuns.

Consilierul local Constantin Lazar (PNL), a declarat la aceasta sedinta: „Pentru a gasi solutii trebuie sa cream la Primaria Onesti Strategia pentru apa potabila, municipiul sa aiba sursa sa de apa iar rezervoarele de la Statia de tratare de la Cuciur trebuie sa fie decolmatate si aduse la standardele moderne, europene”.

In timp ce consiliera Elena Pascu Apavaloaie a atras atentia ca „la Onesti apa nu indeplineste conditia de a fi potabila si pretul mare pe care-l factureaza SC Apa Canal este o alta problema ce trebuie urgent rezolvata”, consilierul local Gheorghe Ene s-a referit la dobândirea retelelor de apa de catre municipalitate, fapt asupra caruia instanta s-a pronuntat pozitiv.

„Solutia este fie luarea fortata a acestor retele, fie continuarea cu orice risc a proceselor din instanta”, a afirmat liberalul Gheorghe Ene. Social – democratul Emil Lemnaru a amintit de „discriminarea pe care o face SC Apa Canal locuitorilor din cartierele Onestiului, ce au apa doar 4 ore pe zi (!) iar calitatea acesteia nu este potabila” si a afirmat ca „trebuie sa gasim masuri mai severe si mai dure, pentru ca si municipalitatea onesteana sa se bucure de cei 30 de milioane de euro, fonduri europene, pentru reabilitarea retelelor de apa”.

Emil Lemnaru vede rezolvarea acestor probleme prin Ordonanta Prezidentiala, care sa dea posibilitatea de a exploata retelele de apa din Onesti de catre salariatii SC Apa Canal, preluati de SC Apa Municipal. In ultima instanta, consilierii locali onesteni au hotarât declansarea unei campanii de strângere de semnaturi prin care locuitorii municipiului sa arate ca „nu pot fi sclavii unei societati comerciale”.PUBLICITATE