“Casa Cancicov”, in care a functionat pâna in acest an sediul PNL Bacau, a fost retrocedata, iar noii proprietari intentioneaza sa o vânda.

Deoarece imobilul este inscris in Lista monumentelor istorice, Ministerul Culturii si Patrimoniului National are intâietate la cumparare, insa a decis sa nu se foloseasca de acest drept, mai exact nu este interesat sa achizitioneze “Casa Cancicov”.

Conform legii, drept de preemtiune la cumparare au si unitatile administrativ teritoriale, in cazul de fata Judetul Bacau.

PUBLICITATE

Consiliul Judetean (CJ) nu doreste sa-si exercite acest drept din cauza ca situatia economica “nu poate sustine o astfel de achizitie”.

Pretul cerut de Georgeta Bohateret si Radu Bogdan Giurgea Tara-Lunga, descendentii familiei Cancicov, este de 400.000 de euro, plus cheltuielile notariale si impozitul pe venit datorat statului dupa transferul proprietatii, adica vreo 12.000 de euro.

“Casa Cancicov”, numita in mandatele lui Romeo Stavarache si “Casa Liberalilor Bacauani”, are circa 200 mp, terasa cladirii are 31 mp, iar curtea, 1607 mp.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Construiti scoli pentru copii si lasati ruinele istoriei! Se darama scolile peste copii si statul nu mai poate de asa-zise monumente cu care sa spele milioane de euro!

LĂSAȚI UN MESAJ