Dupa comuna Poduri, in care s-au gasit si se exploateaza gaze si titei, au intrat in vizorul firmelor care cauta resurse comunele din zona de nord a judetului. Locuitorii din Beresti-Bistrita urmaresc cu interes si cu speranta activitatea expertilor.

“Se face o cartografiere a intregii zone. Au venit la noi, s-au recomandat, au toate avizele, totul e in regula. Cauta gaze naturale”, a declarat Ionel Alcaz, primarul comunei Beresti-Bistrita. Pentru terenurile private pe care fac explorari, societatea a incheiat contracte cu cetatenii, iar pentru domeniul public, cu Primaria Beresti-Bistrita, afirma Ionel Alcaz.

“Eu m-as bucura sa gaseasca ceva pentru ca prezenta unui investitor in comuna inseamna locuri de munca si bani in plus la buget.” Societatea Nationala de Gaze Romgaz Medias precizeaza ca lucrarile “au impact nesemnificativ asupra mediului”, ca “proprietarii sunt despagubiti in mod echivalent cu pagubele produse” si ca e vorba de gaze naturale conventionale, si nu de gaze de sist.

PUBLICITATE

Explorarea se face de catre SC Prospectiuni SA, in baza unui contract incheiat cu Romgaz. Conform documentatiei, cercetarile vizeaza o arie mai extinsa, care include opt localitati: Beresti-Bistrita, Buhusi, Damienesti, Filipesti, Itesti, Negri, Ravova si Saucesti.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ