Angajații încadrați cu normă întreagă care sunt plătiți cu salariul minim brut pe țară vor putea primi 200 de lei în plus, stabilește un normativ recent adoptat de Guvern. Măsura este considerată o facilitate temporară (perioada 1 iunie 2022 – 31 decembrie 2022) și va fi introdusă pentru a-i ajuta pe salariații plătiți cu salariul minim pe economie să suporte mai ușor creșterile de prețuri la energie electrică, gaze naturale, carburanți și alimente.

Potrivit textului de lege – OUG nr. 67/2022 , în perioada iunie – decembrie 2022, pentru această majorare, nu se vor plăti taxe salariale (impozit pe venit și contribuții sociale).Cu alte cuvinte, toată suma de 200 de lei va ajunge efectiv în buzunarele angajaților. Facilitatea fiscală este valabilă inclusiv pe cei nou-angajați, în aceeași perioadă, cu un salariu brut de 2.750 de lei.

Scutirea se va aplica numai angajatorilor care cresc voluntar salariul de la 2.550 de lei la 2.750 de lei (fără a lua în calcul sporurile și alte adaosuri). De această măsură vor beneficia exclusiv salariații din domeniul privat, nu și bugetarii.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE