Reprezentanții a 24 de organizații de tineret din Bacău au lansat în mediul online o scrisoare deschisă către cei care vor câștiga alegerile locale din 27 septembrie, în ideea unei mai bune colaborări în interesul tinerilor din tot județul.

Scrisoarea conține 10 puncte prioritare, între care reamenajarea Centrului de Tineret Bacău, alocarea unui buget anual suficient, asigurarea transportului gratuit pentru toți elevii și studenții care studiază în municipiul Bacău, etc.

„Ultimii ani au dovedit că tinerii din Bacău sunt interesați de ce se întâmplă în jurul lor și își doresc să se implice în rezolvarea problemelor comunității. Tinerii sunt creativi, inovatori, activi și entuziaști, dar mai ales relevanți în procesul de luare a deciziilor.

În plus, implicarea tinerilor în procesul decizional reprezintă un standard de dezvoltare a societății. Tinerii băcăuani au vise și aspirații, își doresc să se dezvolte pe ei înșiși și comunitatea lor, dar pentru a putea face asta, au nevoie să fie sprijiniți.

De aceea, este important ca aleșii noștri locali, să fie conștienți de importanța pe care o are sectorul nonguvernamental și de tineret în dezvoltarea societății, să recunoască rolul esențial pe care îl joacă tinerii în comunitatea locală, să transforme tinerii în parteneri strategici pe parcursul celor patru ani de mandat și să își asume îndeplinirea unor aspecte, considerate prioritare de către tineri și cei care lucrează cu ei”, se arată în scrisoarea deschisă.

În final, semnatarii au subliniat importanța dialogului constant și colaborării dintre autoritățile publice și sectorul nonguvernamental, mulțumind anticipat pentru viitorii patru ani, pe care, reprezentanții tinerilor speră că autoritățile îi vor dedica și și tinerilor din Bacău.PUBLICITATE