Liga Scriitorilor din România a premiat, in cadrul unei ceremonii, care a avut loc la Cluj Napoca, cele mai bune produse editoriale care au vazut lumina tiparului in anul 2015.

Pentru aceasta editie au fost luate in calcul 137 de titluri, aparute la 41 de edituri, din 22 de orase din România si cinci din Canada, la fiecare gen literar (13, plus Premiul National), facându-se câte trei nominalizari. La categoria “Cartea de memorialistica si spiritualitate”, premiul a fost acordat profesorului si scriitorului nonagenar Constantin Zavati, din Bacau, veteran de razboi, pentru cele trei volume,

“Memoriile unui ofiter de artilerie”, aparut la Editura Ateneul Scriitorilor Bacau, “Coincidente”, Editura Tritonic si “Memorii din copilaria mea”, Editura Singur – Târgoviste. “A fost o mare surpriza pentru mine. Nu m-am asteptat, sunt primele mele carti, de aceea sunt foarte bucuros ca scrierile mele au fost apreciate de un juriu foarte select.

PUBLICITATE

Acest premiu imi da puterea de a continua. In iulie implinesc 93 de ani, sunt sanatos si am in lucru alte doua carti de memorii, una este deja in faza de corectura, iar la a doua mai am doar câteva completari. Sper ca in toamna, in functie de cum fac rost de bani, sa intre la tipar”, ne-a spus profesorul Constantin Zavati.

Juriul a fost format din scriitorii Iulian Patca (presedinte), Antonia Bodea, Ion Constantinescu, Voichita Palacean-Veres si Gavril Moisa.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ