25 aprilie 2024
ActualitateŞcoala Populară de Arte şi Meserii Bacău a împlinit 65 de ani

Armonii în timp

Şcoala Populară de Arte şi Meserii Bacău a împlinit 65 de ani

Una dintre cele mai importante instituţii de cultură şi învăţământ, Şcoala Populară de Arte şi Meserii Bacău, a împlinit 65 de ani de activitate. De-a lungul anilor, aici au predat numeroşi profesori, adevăraţi artişti ai disciplinelor care s-au predat şi se predau în continuare, la fel cum, din sălile de studiu, de pe scenele de concurs au plecat viitori artişti sau oameni care şi-au definitivat o pasiune, au ales să meargă mai departe în carieră sau pur şi simplu şi-au dorit să-şi perfecţioneze o înclinaţie, un talent. Şcoala Populară de Arte şi Meserii pregăteşte copii, tineri şi maturi, la disciplinele canto muzică uşoară, populară, are clase pe diferite instrumente, dar şi de arte plastice, actorie, design vestimentar, iconografie etc.
Evenimentul a fost marcat prin organizarea şi desfăşurarea, sâmbătă, 19 octombrie, şi duminică, 20 octombrie, la Sala Ateneu, a ediţiei a II-a a Festivalului Artelor: „Armonii în timp”., spectacol şi concurs de interpretare, cu particiaprea unor solişti şi grupuri de muzică uşoară şi populară, din toate judeţele Regiunii Nord-Est.

Sorin Braşoveanu nu a uitat că a fost elev al Şcolii Populare de Arte

La deschiderea festivalului a participat şi Sorin Braşoveanu, peşedinte al Consiliului Judeţean, consilieri judeţeni, foşti şi actuali profesori şi elevi ai şcolii, colaboratori, directori ai unor şcoli similare din mai multe judeţe, printre care Cluj, Brăila, Suceava, Botoşani etc.
Sorin Braşoveanu, absolvent al Şcolii Populare de Arte şi Meserii, cu mulţi ani în urmă, a împărtăşit celor prezenţi momente frumoase, experienţa dobândită, aducând un omagiu foştilor lui profesori, printre care Gheorghe Pătrar şi Florin Zăncescu. „Aveţi o misiune plăcută, în acelaşi timp şi foarte importantă, de pregătire, de perfecţionare şi valorificare a talentelor, fie ei copii, tineri sau maturi. Sunt bucuros să mă aflu astăzi aici şi să vă transmit cele mai frumoase urări şi să vă felicit pe toţi, profesori şi elevi deopotrivă”, a spus emoţionat Sorin Braşoveanu, şi pentru a arăta că perioada cât a fost cursant i-a folosit, a recitat o poezie de Ion Minulescu, fiind aplaudat de publicul prezent. În semn de preţuire şi apreciere, a înmânat directorului acestei instituţii, Olguţa Pâţu, Diploma de Excelenţă a Consiliului Judeţean, cu ocazia împlinirii a 65 de ani, pentru întreaga activitate. La rândul ei, Olguţa Pâţu i-a acordat preşedintelui Consiliului Judeţean Diploma şi placheta aniversară, pentru sprijinul permanent acordat acestei instituţii de învăţământ şi cultură, împreună cu mici obiecte de artă realizate de elevii şcolii, cât şi o ie foarte frumoasă, operă a artistului popular Marian Lungu, pe care, Sorin Braşoveanu, în aplauzele publicului, a şi îmbrăcat-o pe scenă.



Elevi ai şcolilor de arte din Regiunea Nord-Est au intrat în concurs

Au mai fost acordate diplome şi plachete aniversare unor colaboratori ai instituţii, Ana Marchiş, Carmen Mihalache, Florin Zăncescu, directorilor şcolilor invitate la festival.
A urmat un spectacol aniversar, la care au participat profesori ai şcolii de la clasele de canto, de instrumente, printre care Maria Şalaru, care a dat cititre şi Imnului Şcolii Populare de Arte, compus de artistă, care va fi cântat pentru prima oară duminică, la festivitatea de premeire, Vasilica Tătaru şi mulţi alţii.
În partea a doua a Festivalului Aniversar a avut loc concursul propriu-zis, prima zi fiind alocată muzicii uşoare, iar duminică muzicii populare, urmând ca, la sfârşitul zilei de duminică, să aibă loc festivitatea de premiere a câştigătorilor.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri