Școala online a trezit în ultimele luni multe opinii pro și contra. Astăzi vreau să vă prezint și părerile mele în legătură cu acest subiect. Aș vrea să încep cu faptul că mie îmi place să fac școală online, deoarece învăț să socializez într-un alt mod cu profesorii și colegii mei. În plus, mi-am descoperit școala într-un mod diferit.

Școala online are niște avantaje, față de școala tradițională. Unul dintre acestea fiind flexibilitatea, adică pot să îmi organizez timpul în funcție de prioritățile mele, pentru că nu are la bază un program fix. Stilul acesta de predare – învățare motivează copiii să învețe cu mult mai multă placere decât o fac de obicei. La școala online cel mai mult îmi place că este un mod interactiv de învățare și informațiile pe care ni le oferă par mult mai atractive. Pentru școala online, eu folosesc platformele Zoom, Google Classroom și Adservio, ceea ce mi-a dat și îmi dă ocazia să mă perfecționez în utilizarea tehnologiei și să îmi dezvolt abilitățile informatice.

Mie îmi place școala online deoarece este o nouă experiență și în momentele de criză prin care trecem avem nevoie de asemenea experiențe noi, pozitive. Însă dacă ar fi să aleg dintre școala online și școala tradițională, aș alege școala tradițională, deoarece este printre singurele activități care nu sunt invadate de prea multă tehnologie. Ne oferă mult mai multe informații și metodele de predare ale cadrelor didactice nu le găsești și pe platformele online. Datorită școlii tradiționale oamenii au atâtea cunoștințe, nu datorită școlii online. Și eu admir acest lucu.

Ca școala online să fie mai atractivă, profesorii ar trebui să facă și orele din program pe care le preferă copiii în general. Ca școala online să fie mai eficientă, elevii ar trebui să vadă părțile ei bune, să se comporte la fel ca la școala tradițională și să își imagineze că fac școala care le place. Dacă aș putea propune niște activități pentru școala online, aș propune niște ore suplimentare pe care copiii să le facă cu plăcere.

În concluzie, eu cred că școala online este o idee bună, numai că ar trebui luate niște măsuri ca aceasta să nu preia controlul asupra activităților noastre și a timpului nostru liber. Toți oamenii ar trebui să ia în cosiderare faptul că școala online este o modernizare a școlii tradiționale. Și părinții ar trebui să se bucure că, în situația în care ne aflăm, copiii lor au posibilitatea de a face școală, măcar în acest mod.  Acestea sunt părerile mele în legătură cu școala online. Vă doresc multă, multă sănătate!

Andrei Tudor  Paraschiv, 10 ani, clasa a IV-a, elev la Colegiul Național „Ferdinand I” și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor BacăuPUBLICITATE