În această dimineață, la primele ore, în momentul în care personalul de serviciu a ajuns la muncă, s-a constatat că Școala Gimnazială nr. 9, din cartierul Gherăiești, a fost prădată de hoți. Gemuri sparte, uși distruse, totul devastat, grădinița din curtea interioară și ea spartă.

Cam asta au găsit la fața locului cei care lucrează acolo. Imediat a fost alertată Poliția, care s-a deplasat în zonă pentru efectuarea cercetărilor.

”Spargerea a fost descoperită vineri dimineața, la ora 5.00, când un angajat al instituției școlare a venit să pornească centrala. Când a văzut ușa de la intrare distrusă, a anunțat imediat Poliția”, ne-au spus anchetatorii de la fața locului. Au ajuns în zonă mai multe echipaje de Poliție, iar criminaliștii au început cercetarea și ridicarea de probe. În interior s-au distrus mai multe uși, dar se pare că nu s-au furat bunuri de valoare. Școala are camere de supraveghere și în imagini ar apărea un singur individ. Unitatea e dotată și cu sistem de alarmă, dar se pare că acesta a fost distrus de hoț, înainte de a acționa.

PUBLICITATE

Un bărbat care locuiește în zonă a declarat organelor de anchetă că a văzut azi-noapte, în jurul orei 1.00, lumina aprinsă în școală, dar nu și-a dat seama ce se întâmplă pentru că nu s-a auzit gălăgie.
Din primele cercetări s-a constatat că nu s-au furat calculatoare sau alte bunuri mai consistente, ci doar … câteva pachete de biscuiți.

Școala Gimnazială nr. 9 Gherăiești este structură a Școlii Gimnaziale ”Mihai Drăgan” Bacău, din zona de nord a orașului. ”Am luat decizia de a trimite copiii acasă, pentru că nu se putea efectua orele de curs. Trebuie ridicate și probele, pentru ancheta Poliției, dar nici nu se poate învăța într-o școală sau o grădiniță cu geamuri și uși sparte. Nu știm încă ce decizii vom lua. Nu știm cum vom acoperi pagubele, într-un timp atât de scurt pentru ca luni să putem relua cursurile acolo”, ne-a declarat prof. Magdalena Toma, director.

În școala din Gherăiești învață în jur de 150 de copii. Dintre aceștia, o grupă de circa 20 de preșcolari sunt la grădiniță, aproape 70 sunt pe învățământul primar, iar restul sunt de gimnaziu.

Și viceprimarul Dragoș Ștefan a luat la cunoștință de acest act de vandalism, cum îl cataloghează, și ne-a declarat: ”Am luat legătura cu cei din conducerea școlii. Cursurile care s-au pierdut azi vor fi recuperate într-o zi de sâmbătă. Primăria Bacău va aloca banii necesari pentru înlocuirea geamurilor sparte și pentru reparațiile necesare, astfel încât luni orele de curs să fie reluate în această școală fără nicio altă problemă”.

Geta Panaite
Roxana Neagu

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Nu e frumos sa faci așa ceva pentru niste biscuiți poti sa-ti cumperi biscuiți vărsați cu 5 lei dar geamurile și ușile alea costa in total 3 milioane plus grădinița…..Ce oameni să sparga școala pentru niste biscuiți tâmpiți!!

  2. Au sisteme de alarma foarte proaste. Sunt tot felul de oameni ai strazii care sunt in stare de orice.Nu inteleg ce au avut cu gradinita!Ar trebui sa puna vreo doi paznici noaptea.

LĂSAȚI UN MESAJ