Sute de locuitori s-au adunat, zilele trecute, la Bursdusaci pentru a participa la deschiderea noii scoli.

La inaugurarea si sfintirea sediului au fost prezenti Ionel Floroiu, vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau, ex-prefectul Dorian Pocovnicu si deputatul Ioan Melinte, primarii comunelor invecinate, directori de scoli, dascali si alti intelectuali ai comunei Rachitoasa, parintii si elevii unitatii de invatamint.

“Aceasta investitie e foarte importanta pentru zona noastra deoarece vechea cladire a scolii era intr-un stadiu avansat de degradare, cu fundatia intrata in pamint si prezenta anumite riscuri pentru copii”, arata Ovidiu Ivanciu, primarul comunei. Investitia, in valoare de 500.000 de euro, a fost finantata prin Ministerul Dezvoltarii.

PUBLICITATE

20 04 inaugurare Burdusaci 1

“A mai existat un proiect depus in 2008 la Ministerul Educatiei, prin centrul bugetar, dar nu au mai fost bani si Guvernul Boc ne-a taiat fondurile.

In 2014 am depus alt proiect, cu alt SF, iar acum am reusit sa-l finalizam”, declara edilul.

20 04 inaugurare Burdusaci 2

In fata cladirii se afla bustul sociologului Stefan Zeletin (1882- 1934), nascut in Burdusaci, iar primarul Ovidiu Ivancea spera ca unitatea se va numi, in curind, Scoala “Stefan Zeletin”. In noua cladire vor invata 130 de elevi din Burdusaci, Oprisesti, Haghiac, Tochilea si Bucsa.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ