2 martie 2024
ActualitateȘcoala Gimnazială „Emil Brăescu” Măgura celebrează „TRADIȚIILE LOCALE” într-un eveniment memorabil

Școala Gimnazială „Emil Brăescu” Măgura celebrează „TRADIȚIILE LOCALE” într-un eveniment memorabil

Într-un efort comun și cu sprijinul generos al comunității locale și al partenerilor implicați, Școala Gimnazială „Emil Brăescu” Măgura a organizat cu succes un eveniment de excepție în data de 7 decembrie 2023, la Centrul Cultural „Dumitru Tataru”. Evenimentul s-a desfășurat ca urmare a proiectelor: „Tradiții Nemuritoare – Sezătoarea” și „Tradiții și Obiceiuri Locale”, acesta din urmă fiind parte a proiectului transfrontalier „Tradiții și Obiceiuri Locale” și reunind o delegație specială din I.P Gimnaziu Bulboci, Republica Moldova.

Cu o încărcătură emoțională și autenticitate culturală, evenimentul a adus în prim-plan tradițiile românești și a promovat patrimoniul cultural local.

Sub denumirea „Șezătoarea”, elevii, cadrele didactice și comunitatea s-au bucurat de un program bogat, incluzând expoziție etnografică, cântece și dansuri populare, tradiții și obiceiuri de iarnă. Evenimentul a beneficiat de sprijinul solid al parohiilor din comuna Măgura, UAT Măgura, Consiliului Local al comunei Măgura, Centrului Cultural „Dumitru Tătaru”, Asociației Învățătorilor din județul Bacău și Corului „STEFANOS” al Catedralei Sf. Nicolae Bacău.Acești parteneri au contribuit activ la crearea unei atmosfere autentice și la promovarea tradițiilor locale. Un moment deosebit l-a constituit prezența unei delegații din Republica Moldova, condusă de primarul comunei Bulboci și de către directoarea Școlii Gimnaziale I.P. Bulboci, Cojocaru Parascovia. Schimbul cultural și experiența împărtășită au consolidat legăturile dintre cele două comunități și au deschis noi orizonturi pentru colaborări viitoare.

„Ținem să transmitem sincere mulțumiri întregului colectiv didactic și nedidactic pentru organizarea activității, părinților și elevilor implicați în programul artistic, sub coordonarea directorului prof. Buganu Diana-Alina și a îndrumătorilor programului artistic: Vasiloiu Doinița, Camanaru Cătălina, Paiu Daniela, Toma Mimi, Topciu Alina, Gavril Anca, Niță Ștefania, Pamfile Loredana, Puiu Liliana și Popescu Brîndușa precum și partenerilor și colaboratorilor care au făcut posibil acest eveniment de excepție”, au transmis organizatorii într-un comunicat.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri