Cu un efectiv de peste 1.000 de elevi, Scoala Gimnaziala Nr.10 din Bacau este una dintre cele mai mari institutii de invatamânt prescolar, primar si gimnazial din municipiu, care cuprinde 32 de clase, trei laboratoare (fizica, chimie, informatica) si sapte grupe de gradinita cu program prelungit. La sfârsitul saptamânii trecute, in timp ce conducerea scolii si cadrele didactice stabileau, in Consiliul de Administratie, ultimele masuri privind inceperea noul an scolar, in toate spatiile din unitate, cladirea principala, Sala de sport, Biblioteca si cele patru corpuri ale Gradinitei 21, strucura a aceleiasi institutii, erau in toi lucrarile de igenizare si reparatii, conform programului stabilit inca de la sfârsitul anului scolar trecut.

Cea mai mare parte a lucrarilor s-au facut cu personalul propriu, varuit interioare si exterioare, reparatii instalatii electrice si sanitare, curatat parchet si mobilier, inlocuit usi, acolo unde a fost nevoie. “Pâna am primit banii de la primarie, am lucrat toata vara cu materialele pe care le-am mai avut, deoarece suprafetele si lucrarile pe care ni le-am propus sunt mari si importante. Noi am solicitat 30.000 de lei, insa am primit doar 20.000 de lei.

Cu toate acestea, vom reusi sa pregatim toate spatiile pentru ca elevii si cadrele didactice sa beneficieze de cele mai bune conditii de pregatire, astfel ca in anul scolar 2016-2017, elevii scolii noastre sa obtina rezultate grozave, asa cum a devenit deja o traditie la Scoala 10, sa ne mentimen o «scoala de 10»”, ne-a declarat Iulia Jicu, director al scolii. Pe lânga lucrarile curente de igenizare, cu o firma specializata, se efectueaza o lucrare mai dificila la un corp al gradinitei. Aici, in urma unor inundatii de anul trecut, s-au deteriorat tavanele si peretii, astfel ca este nevoie de reparatii mai ample, care, si ele, vor fi finalizate la timp.

PUBLICITATE

Ca si la alte scoli din municipiu, si la Scoala 10 se simte o acuta lipsa de spatiu, clasele VI-VIII fiind programate dupa amiaza. “Am avut probleme in anii trecuti, mai ales cu clasa a V-a, mai multi parinti isi retrageau copiii de la scoala noastra, deoarece nu acceptau sa invete dupa amiaza. Acum, am reusit, numai noi stim cum, sa aducem si clasele a V-a in programul de dimineata. Mai avem niste clase care invata la Centrul Daniel, de aceea ne zbatem, facem documentarea necesara pentru a obtine toate aprobarile, in vederea construirii a inca trei-patru sali de clasa. Este proiectul nostru major si urgent pentru perioada urmatoare”, ne-a mai spus directoarea Scolii 10.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Hei…mister Andrei,ce circumscripții școlare visezi tu acolo? N-ai aflat că Ceaușescu a murit? Se duce părintele cu “copchilul” la ce școală dorește. E ca și cum te-aș forța pe tine să-ți iei Logan dar tu ai bani și vrei VW!

LĂSAȚI UN MESAJ