26 aprilie 2024
ActualitateŞcoala de Vară a Universităţii Politehnice Bucureşti deschide uşile elevilor de la „Mangeron”,...

Şcoala de Vară a Universităţii Politehnice Bucureşti deschide uşile elevilor de la „Mangeron”, Bacău

Totul a început în aprilie, când ne-am reîntâlnit cu fostul nostru elev, Roman Murzac, actualmente lector universitar la Facultatea de Inginerie Industrială şi Robotică a Universităţii Politehnice Bucureşti, care a venit în liceul nostru, pentru un workshop în CAD şi modelare 3D, la care au participat atât elevii, cât și profesorii.

                Tradiţia instituției noastre, Liceul Tehnologic Dumitru Mangeron”, de a avea rezultate deosebite la olimpiadele naționale de specialitate a continuat și anul acesta, elevii noştri obţinând binemeritate premii și mențiuni la olimpiada naţională tehnică. Roman Murzac, fost elev olimpic naţional în domeniul mecanicii, a dorit să vină în sprijinul acestor elevi și ne-a dăruit două imprimante 3D, care contribuie la pregătirea elevilor în proiectarea asistată de calculator. Absolvenţii calificării Tehnician proiectant CAD şi-au finalizat proiectele de atestat cu piesele desenate şi modelate pe calculator, acum printate 3D.



              Acestă revedere a mai insemnat și oportunitatea pentru 20 de elevi ai școlii noastre, însoţiţi de profesoarele Lavinia Buşcă şi Maria Mocanu, de a participa la proiectul Mobilizare, Organizare și obiecTive pentru învățământul unIversitar de Viitor – MOTIV pentru Viitor! la Facultatea de Inginerie Industrială şi Robotică a Universitatea Politehnică București. Așa că, timp de două săptămâni, elevii însoțiți de doamnele profesoare, au putut vedea ce înseamnă viața de student la Politehnica bucureșteană, în anul 2022.

              Festivitatea de deschidere a acestui proiect le-a stârnit interesul pentru continuarea studiilor la UPB și le-a deschis ochii, conştientizând oportunităţile pe care le oferă această instituţie atât pe durata studiilor, cât şi după absolvire și au înţeles că investind aceşti ani în educația universitară pot fi fructificaţi într-o viitoare carieră inginerească. Profesorii implicaţi şi dedicaţi, cu prezentări antrenante şi explicite, i-au făcut să viseze la locuri de muncă la care nu s-ar fi gândit. De asemenea, Liga Studenţilor le-a arătat că potse implice şi să aibă putere decizională atât la nivelul facultăţii, cât şi la nivelul comunităţii. Participarea la proiecte Erasmus şi la alte activităţi de voluntariat sunt alte oportunităţi care-şi lasă amprenta asupra studenților.

           Am participat cu bucurie la proiectul MOTIV pentru Viitor!, iar elevii au avut parte de consiliere profesională şi orientare în carieră, de workshop-uri în proiectare 2D/printare 3D, robotică, Web Design, informatică aplicată în biotehnică, mecatronică, matematică şi fizică, am făcut vizite de studii la facultăţile din cadrul universităţii sau la diverse companii, am văzut cum se fabrică motoare de avion şi drone, am urmărit procesul de producţie a sticlei.            

Pe parcursul Școlii de vară, am participat la competiţii sportive, evenimente culturale şi activităţi recreative. Am vizitat Palatul Parlamentului, Arcul de Triumf, Muzeul Satului şi Parcul Herăstrău. Ne-a plăcut mult la Ţiriac Collection, la Muzeul Selfie-urilor, dar şi la Muzeul Antipa. Am văzut cum e viaţa bucureştenilor şi am înţeles că nu trebuie să ratăm nicio şansă pe care ne-o oferă viaţa şi că elevii noștri sunt pregătiți pentru viață.

Am cunoscut viaţa studenţilor de la Politehnică, am legat prietenii, am schimbat opinii şi păreri, ne-am distrat împreună şi am învăţat că suntem o echipă. Am fost impresionaţi de campusul universităţii, de laboratoarele facultăţii, de echipamentele pe care le folosesc şi de entuziasmul profesorilor care ne-au prezentat specializările şi ne-au vorbit despre oportunităţile din universitate. Mulţumim, Roman Murzac şi Gabriela Pârvu, pentru această şansă şi inedită oportunitate! Mulţumim, domnule decan Cristian Doicin, pentru căldura cu care ne-ați primit şi promitem să facem o alegere corectă în viitor! 

Prof. Lavinia Buşcă şi prof. Maria Mocanu, Liceul Tehnologic Dumitru Mangeron” Bacău

 

 

Viaţa de student nu înseamnă doar învăţat, ci şi amintiri frumoase şi oportunităţi noi în viaţă” – Gabriel Bărbuţ, elev în clasa a XI-a, calificarea Tehnician transporturi (LTDM)

 

Începând cu anul viitor, îmi propun să învăţ cât mai bine să ajung la facultate” – Adrian Gabriel Iancu, elev în clasa a X-a calificarea Tehnician proiectant CAD (LTDM)

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri