29 noiembrie 2023
EducațieȘcoala 10 a ales drumul prin ,,L@birintul Internetului”

Școala 10 a ales drumul prin ,,L@birintul Internetului”

În vederea creșterii nivelului de informare privind dependența de Internet în rândul copiilor și tinerilor, Organizația Salvați Copiii a lansat concursul național „Aleg conștient. Stop dependenței de Internet!”. Partenerii acestei inițiative educaționale sunt: Ministerul Educației Naționale, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității. Şcoala Gimnazială Nr.10, Bacău, s-a alăturat din nou campaniilor Ora de Net si a organizat, la finele săptămânii trecute, evenimentul „L@birintul Internetului”, în vederea participării la concurs.

„Cheia labirintului” a fost în mâinile echipei clasei a VII-a A, coordonată de prof. diriginte Iuliana Ghinea şi prof. de cultură civică Costela Bejan. S-au avântat în acest labirint, reprezentanţiai ISJ Bacău, directori, directori adjuncți, profesori consilieri școlari și cadre didactice însoțite de elevi de la școli și licee din oraș, reprezentanți din cadrul DGASPC Bacău, CJRAE Bacău, șeful Poliției Municipiului Bacău, precum și mass-media locală.

Au participat peste 70 de persoane cu scopul de a crește nivelul de informare și conștientizare privind riscul dependenței de Internet. În final, „cheia labirintului” găsită de cei prezenţi la eveniment a constat în cresterea nivelului de asumare a rolului adulţilor în educarea copiilor şi găsirea unui echilibru privind utilizarea tehnologiei în scopuri benefice. Mesajul de încheiere, Trăiește re@l!, a fost unul pozitiv îndrumând spre o alegere conștientă și trăire cât mai reală și mai putin virtuală.spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri