25 aprilie 2024
SportSCM Bacău, proiect de performanță

În anul în care aniversează șapte decenii de activitate, clubul fanion al județului intenționează să încheie un parteneriat cu municipalitatea în baza Legii 69/2000

SCM Bacău, proiect de performanță

Cu siguranță că va exista viață și după COVID-19. Și, evident, va exista și sport. SCM Bacău privește deja la viitor. Și o face cu încredere, în baza unui proiect de performanță care are ca fundal Legea 69/2000. Un proiect intitulat „Susținerea modernă a sportului de înaltă performanță băcăuan de către administrația publică locală prin accesul medaliaților europeni și mondiali la resurse motivaționale și la standard de calitate corespunzătoare” care ar urma să fie derulat în parteneriat cu Consiliul Local Bacău.

„Facem referire la susținerea de tip modern pentru că din 2017 s-a schimbat cadrul legal care stipulează posibilitatea încheierii contractelor de activitate sportivă. Este o măsură extrem de tardivă, dar extrem de binevenită, care mai poate salva ce ar mai fi de salvat în sportul românesc. Practic, ea înlocuiește acea angajare a sportivilor în câmpul muncii din perioada comunistă, poate unul dintre cele mai semnificative ingrediente secrete ale rețetei ce a stat la baza succesului sistemului sportiv românesc înainte de 1989.

Acest cadru schimbă abordarea și, pentru prima oară după Revoluție, permite ca sportivilor de performanță să li se creeze un mediu relativ sigur și stabil”, a explicat directorul SCM Bacău, Ion Șarban. Proiectul are o valoare totală de 294. 117 lei, 250.000 lei fiind suma solicitată din fonduri publice. Restul de 44.117 lei ar urma să fie suportat de SCM Bacău. „Conform legii, noi suntem obligați să depunem un minim de zece la sută din valoarea totală a proiectului. Pentru că avem însă încredere în justețea demersului nostru, vom acoperi 15 la sută din sumă”, a punctat directorul Șarban. Proiectul, care se va derula până la data de 31 decembrie 2020 are ca scop „asigurarea unui cadru motivațional în scopul îmbunătățirii continue a activității sportive de performanță” și include cheltuieli salariale, organizare de cantonamente, achiziții etc.



„Prin derularea acestui proiect, s-ar face practic dreptate și s-ar obține un echilibru cu marile puteri ale sportului românesc, de exemplu CSM București, care a creat o presiune foarte mare pe piața sportivă datorită forței financiare de care dispune. Acestei presiuni fantastice nu-i putem face față decât cu astfel de măsuri care au acum un cadru legal și care asigură o formă de descentralizare, permițând unei surse publice locale să susțină direct, fără intermediari, excelența în sport a comunității locale. Avem încredere că proiectul propus de noi va fi implementat, iar sportul băcăuan va beneficia de un salt semnificativ”, a mai spus Ion Șarban.

10

sportivi legitimați la SCM Bacău sunt vizați pentru contractul de performanță sportivă: luptătorii Vasile Cojoc, Alex Solomon, Denis Mihai, Igor Botez și Georgiana Antuca, boxerii Eric Tudor, Dumitru Vicol și Dan Hermeziu, atleta Bianca Ghelber și halterofilul Andrei Ciobanu.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri