Se schimbă sportivii și se succed generațiile. Dorința de victorie rămâne însă neschimbată la secția de karate a SCM Bacău. La fel și performanța. Drept dovadă stau cele mai recente rezultate obținute de sportivii pregătiți de antrenorii Doru Botez și Enula Pricopoaia la Campionatul Național SKDUN derulat la finalul săptămânii trecute, la sala „Apollo” din București.

În ciuda concurenței acerbe (650 de sportivi de la 38 de cluburi din țară), SCM Bacău a ținut steagul sus la mai multe categorii de vârstă. De la copii, la seniori. Și asta în ciuda faptului că pentru o parte dintre cei mai mici componenți ai clubului băcăuan, Naționalele 2019 au reprezentat debutul absolut într-o competiție.

Aruncați direct în apă, „boboceii” SCM au ieșit fără probleme la suprafață, urcând direct pe podium! „Într-adevăr, unii sportivi au fost la prima lor competiție, însă au făcut față cu brio provocărilor, meritând toate felicitările noastre”, a declarat Doru Botez, care s-a declarat mulțumit atât de evoluția elevilor săi, cât și de rezultatele repurtate. Victoria cea mai clară a aparținut noii achiziții a clubului, seniorul bucureștean Radu Todiraș, care și-a făcut încălzirea pentru Europenele de luna viitoare, din Muntenegru, impunându-se categoric atât la kata, cât și la kumite 77 kg.

De aur a fost și prestația Biancăi Vasile la kumite, minicadeți, însă verdictul arbitrilor, la capătul unei finale ce a necesitat două reprize de prelungiri, a fost altul: doar argint. Un verdict nedrept, trebuie spus, dar care o va întări și mai mult pe Bianca în vederea viitoarelor competiții, începând cu Cupa României din luna mai.

Dacă Bianca Vasile a fost nevoită să se mulțumească cu argintul la minicadeți, în schimb la aceeași categorie de vârstă, dar la kata, Medeea Solomon nu a avut rival, adjudecându-și titlul național. Un titlu național și în contul Smarandei Sohodoleanu, la kata, copii 3, acolo unde SCM Bacău a avut-o ca medaliată cu bronz și pe Alexandra Teodorescu. La copii 3, Teodora Zaharia a urcat de două ori pe podiumul de premiere, cucerind argintul la kumite 35 kg și bronzul la kata.

Câte două medalii au strălucit și în contul Andreei Odobescu și al Elenei Angela Dumitrescu. Andreea a luat bronzul la copii 2 la kata și kumite, în timp ce Elena s-a laureat cu bronz la kata și kumitea sanbon, spre satisfacția surorii sale mai mici, Sofia, care, la 4 ani, este adevărata mascotă a secției de karate a SCM Bacău. În fine, deși nu au urcat pe podiumul de premiere, cadetul Andrei Dinu și David Melinte, care a concurat la copii 3, au avut o evoluție promițătoare.

Alte articole