Odata cu liberalizarea pietii mai multe companii noi de furnizare energie electrica si gaze naturale au dat buzna si in judetul Bacau pentru a bate la usile consumatorilor cu oferte “mai bune” fata de ceea ce avem deja.
Una dintre aceste companii inca de acum o luna a inceput sa trimita agenti de vanzari inarmati cu o oferta de nerefuzat: “50% reducere la reinnoirea contractului!”

In loc ca agentul sa se prezinte de la ce companie este si care este oferta sa reala, acesta prefera sa vorbeasca de reinnoirea contractului la lumina cu preturi la jumatate cerand repede buletinul presupusului client.
Batranii sunt cei mai vulnerabili acestei tehnici agresive practicata cu repeziciune fara a da prea multe explicatii. Ceea ce este foarte grav este inducerea clientilor in eroare cu preturi “la jumatate” cand de fapt pretul cu tot cu abonamentele lunare ajunge cu peste 30% mai mult la energie si chiar cu 50% mai mult la gaz, clientii platind mult mai mult dar asteptand de fapt o reducere.
https://www.google.ro/amp/s/www.bzi.ro/amp/658849
Libertatea de a ne alege furnizorul vine din pacate si cu astfel de oferte mincinoase din partea agentilor dornici sa-si rotunjeasca veniturile, agenti lucrand la o companie de vanzari care apare pe site-ul de anunturi de munca Olx la sectiunea reprezentanti vanzari.

http://stiri.botosani.ro/stiri/economic/mare-atentie-la-contractul-nou-de-electricitate-detaliul-care-va-poate-creste-factura-cu-40.html

Aceasta companie instruieste agenti care dezinformeaza clientii iar apoi lasa un numar de telefon la care cand un client suna este luat peste picior si amenintat cu sistarea energiei.
https://www.google.ro/amp/s/www.bzi.ro/amp/657322
Liberalizarea pietii este legala conform ordinului 123/2012 incepand cu ianuarie 2014 si este gandita in folosul cetateanului spre a putea alege oferta adecvata consumului sau de energie electrica si gaze naturale.