3 februarie 2023
-1.1 C
Bacău

Schimbare surprinzătoare de director la ABA Siret: Emil Vamanu a fost înlocuit după ce a refuzat să-și dea demisia

HomeActualitateSchimbare surprinzătoare de director la ABA Siret: Emil Vamanu a fost înlocuit după ce a refuzat să-și dea demisia

Schimbare surprinzătoare de director la ABA Siret: Emil Vamanu a fost înlocuit după ce a refuzat să-și dea demisia

Directorul general al Administrației Bazinale de Apă (ABA) Siret, Emil Vamanu, instituție cu sediul în Bacău, dar cu responsabilități în aproape toată Moldova, a fost schimbat intempestiv din funcție, luni dimineață, 23 iulie.

„Mi s-a cerut să demisionez. Am fost luat pe nepregătite. S-a întâmplat chiar după încheierea cu succes a unei ample acțiuni de igienizare a apelor lacului de acumulare de la Bicaz. Nu știu din ce motive mi s-a cerut să demisionez, probabil că am deranjat cu ceva, că am spus niște adevăruri care au deranjat. Dar eu am refuzat să demisionez și atunci a venit o decizie de la ANAR prin care eram retras din funcție și înlocuit cu domnul Vlad Marcoci, consilier al directorului Administrației Naționale. Mai multe, deocamdată, nu știu, dar înlocuirea mea nu se poate face cât timp eu sunt în concediu medical.”ne-a declarat, luni la prânz, Emil Vamanu de pe patul de spital din Bacău, unde după aflarea veștii s-a internat pentru că a făcut un puseu de tensiune.

Fiind în incapacitate temporară de muncă, atribuțiile lui Emil Vamanu au fost preluate de directorul tehnic al ABA Siret, Irina Lucavețchi.

Emil Vamanu este la conducerea ABA Siret de 20 de ani și mai are doi ani până la vârsta de pensionare.

Cine este Vlad Marrcoci

Vlad Marcoci a fost prefect și deputat (PSD, inițial, apoi PNL) de Neamț, dar și consilier personal al președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene. În toamna trecută și-a anunțat demisia din PNL, după ce a mai demisionat o dată din acest partid și după ce a trecut și pe la PDL și PSD. În ultimul timp vorbea de simpatii pentru Partidul Pro România, al lui Victor Ponta. Vlad Marcoci a fost și președinte al Administrației Fondului pentru Mediu.

Alte titluri
Alte titluri

Opinii
Opinii

Ultimele știri