Faptul ca România a fost un ghimpe permanent in blocul rasaritean a avut ca si consecinta un permanent razboi informational dus de tarile Tratatului de la Varsovia impotriva Bucurestiului, Watts insistând ca si dezertarea lui Pacepa ar fi trebuit sa fie citita in aceasta cheie.

Asta pentru ca fostul general de Securitate ar fi convins americanii ca dizidenta României este doar de fatada. Lucru care, pe de o parte, se inscria in ideile razboiului informational al Moscovei iar, pe de alta parte, a determinat racirea relatiilor dintre SUA si România.

Abia multi ani dupa, analizele CIA aveau sa descopere ca informatiile lui Pacepa fusesera false si dezertorul ii intoxicase cu dezinformari care au folosit, in principal, Moscovei si Budapestei.
Reabilitarea României nu-i mai folosea la nimic, insa concluzia ca Bucurestiul a fost, in permanenta, in conflict cu ideile trasate de Moscova si s-a impotrivit activ liniei sovietice a ramas.

PUBLICITATE

Iata de ce, in momentul in care s-a inversat polaritatea si locul Estului l-a luat Vestul, România a fost supusa unor presiuni extrem de puternice pentru a o ingenunchia. S-a lovit in educatie, in sistemul de sanatate, in cultura, s-a incercat „reformarea” istoriei nationale, locul lui Roesler fiind luat de Boia sau Djuvara, totul pentru a pune românii cu botul pe labe si a le taia pofta de rezistenta.

Nu mai exista sovromuri, exista multinationale, militarii români nu se mai scolesc la Frunze, ci la Washington. Agentii de influenta pro-sovietici au fost inlocuiti de agenti pro-occidentali, SUA si Germania fiind campioni in acest domeniu, dar nici alte tari nu se pot plânge. Asa ca nu trebuie sa ne mire ca nimic nu mai functioneaza in tara si ca atunci când un politician incearca sa atace subiecte sensibile, se procopseste cu câte un dosar penal, Volga neagra fiind inlocuita de camera TV care-l va prezenta intregii tari defilând cu catuse la mâini.

Pentru ca, sper ca se vede cu ochiul liber, bogatiile tarii nu mai merg pe gratis in Est, merg pe gratis in Vest.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Inteligentule, a avea dosar penal nu inseamna ca esti condamnat. Un dosar penal se poate face foarte usor, e suficient ca o persoana sa scrie o reclamatie la adresa cuiva si gata, avem dosarul penal.

    Asa ca plimba ursul!

LĂSAȚI UN MESAJ