Internetul a schimbat o multime de lucruri si este foarte posibil sa schimbe si regulile ortografice.
Desigur, limba este in continua schimbare si e normal sa fie asa. Anormala pare sa fie viteza cu care se schimba atât vocabularul cât si regulile de gramatica si ortografie.

Daca sunteti pe Facebook, probabil ca sunteti familiarizati cu noua moda de a inlocui cratimele cu apostrof. Cel putin, apostroful a fost folosit in ortografia noastra cu acelasi rol cu al cratimei. Bine macar ca se pune ceva.

Problema este atunci când cel care scrie nu stie sa puna cratimele sau are mari probleme in a se hotari in privinta numarului de “i”-uri dintr-un cuvânt.

PUBLICITATE

Propozitii de genul “Copiii au cântat” pot deveni oricând subiect de olimpiada pentru ca multi elevi de liceu sunt hotarâti ca forma corecta este “copii au cântat”.

Si nu e de gluma, dar de când dictionarele sunt schimbate pentru a aproba si formele considerate altadata gresite, de genul “nici o” – “nicio”, este foarte posibil ca, intr-un viitor foarte apropiat, sa se mai taie din “i”-uri sau sa se scoata de tot cratimele.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ