Spitalul Orașenesc Buhuși a primit, recent, vizita unei delegații de la Spitalul Orășenesc „Sf.Dimitrie” Tg.Neamț, care a avut drept scop un schimb de experiență între personalul din cele două instituții sanitare. Din partea spitalului Tg.Neamț au participat managerul – dr. Florin Ionuț Apostoae, directorul medical – dr. Gheorghe Carp, membrii SMC – jr. Georgiana Dunca, dr. Lăcrămioara Ursulianu, ec. Mihaela Dediu, as. med. Emilia Gaiță și as. social CPU, Gabriela Ostahe. Din partea spitalului Buhuși, delegația a fost primită de manager, directorul medical, managerul de calitate, medici, asistenți medicali, asistenți sociali. Au fost discutate diverse subiecte de maxim interes, cum ar fi indicatorii de management, contractarea serviciilor cu Casa de Asigurări de Sănătate, investiții, dotări, atragerea de fonduri.

Au fost punctate și aspectele privind acreditarea ANMCS, protocoale, proceduri de lucru, indicatori, circuite etc. Cu această ocazie, echipa din Tg. Neamț a vizitat și câteva structuri ale Spitalului Orășenesc Buhuși, respectiv Compartimentul Primiri Urgențe, Compartimentul Pediatrie, Secția de Medicină Internă (Cardiologie, Reumatologie), Compartimentul de Îngrijiri Paliative, Secția de Cronici, Neurologia, structura de Spitalizare de zi, Blocul operator, Compartimentul A.T.I., Secția de Chirurgie generală, Laboratorul de radiologie și imagistică medicală, Laboratorul de analize medicale, Ambulatoriul integrat și Blocul Alimentar Central.

„Vizita a fost una din care am avut de învățat unii de la alții, am schimbat păreri, idei, și chiar au fost puse bazele unor viitoare întâlniri între membrii structurilor de Management al Calității din regiunea noastră. Totodată, oaspeții noștri au confirmat că vor participa și la conferința pe care o vom organiza la sfârșitul acestei luni”, ne-a declarat Constantin Poiană, managerul Spitalului Orășenesc Buhuși.

Se așteaptă o altă delegație, din Republica Moldova
O altă delegație compusă din șase persoane de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică din Republica Moldova va efectua la finele acestei luni, mai exact în data de 30 mai, o vizită de studiu la Spitalul Orășenesc Buhuși, tot într-un schimb de experiență privind activitatea structurii de management al calității, precum și alte aspecte privind calitatea actului medical și a serviciilor medicale de care pot beneficia pacienții în instituția sanitară sus amintită. Delegația va fi condusă de către dr. Maria Cumpănă, director adjunct în cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova.

Conferință științifică
În perioada 31 mai – 01 iunie 2019, Spitalul Orășenesc Buhuși va organiza Conferința „Rolul spitalelor municipale, orășenești, mono-specialitate în îmbunătățirea calității actului medical, prezent și perspective.” Sunt invitați profesioniștii din sistemul medical românesc – reprezentanți ai caselor județene de sănătate, ai direcțiilor de sănătate public, autoritățile tutelare, manageri de spitale, directori medicali, medici de toate specialităţile, farmaciști, directori de îngrijiri, asistenți medicali, responsabili cu managementul calității din unitățile sanitare, evaluatori de servicii de sănătate și organizații care reprezintă beneficiarii serviciilor de sănătate (pacientii) să participe la această manifestare științifică, ce se va desfășura în parteneriat cu Asociația Evaluatorilor de Servicii Medicale. La acest eveniment este așteptată și Ministrul Sănătății, Sorina Pintea.


PUBLICITATE