Conducerea Politiei pare nepasatoare la abuzurile unor ofiteri bacauani. In plin scandal al apolitistilor mardeiasi”, cum i-a numit presa centrala, un ofiter este implicat in scandaluri fara sfarsit. Dupa mai multe reclamatii, sefii politiei bacauane au fost nevoiti sa-l sanctioneze pe Bogdan Bibire pentru abuz in serviciu. Surse din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) ne-au declarat ca respectivul ofiter are un dosar aconsistent”, dar ca a contestat in justitie sanctiunea care i-a fost administrata. Deocamdata, se pare ca instanta nu a solutionat litigiul. In timp ce se afla in razboi juridic chiar cu institutia unde lucreaza, Bogdan Bibire a fost reclamat ca a agresat un sofer care l-ar fi aderanjat” in trafic. Conform declaratiilor victimei lui Bibire, Marius P., din Bacau, ofiterul de politie, la volanul autoturismului Dacia BC02BIB, l-a blocat in trafic si l-a amenintat cu bataia. Evenimentul s-a petrecut la intersectia de la Orizont, luni, 15 august. De altfel, Bibire a facut un adevarat circ, amenintand si injurand ca la usa cortului. aAm crezut ca s-a potolit si mi-am continuat drumul. Deodata, m-am trezit blocat din nou, in mijlocul strazii, de acelasi individ care a franat brusc in fata mea. Si-a abandonat masina chiar in mijlocul strazii Letea, a venit la mine si iar m-a amenintat cu bataia. Zbiera si injura ca el e ofiter de politie si mi-arata el”, ne-a declarat Marius P. Unul dintre martorii la aspectacolul” oferit de politist a fost si Florin P., ziarist bacauan. El ne-a declarat ca politistul era extrem de violent in limbaj si, probabil, daca nu s-ar fi adunat spectatori, ar fi recurs la violenta. aTipa intr-una ca e ofiter de politie, ca el e acinevaa si ca-i face si drege soferului. Asa ceva am vazut numai la infractorii ordinari. Dar la un ofiter de politie nu ma asteptam sa provoace incidente de acest fel. In loc sa aplaneze conflicte, el le provoaca. Daca a fost deranjat in trafic, trebuia sa reclame la Circulatie, nu sa sara la bataie”, ne-a declarat martorul.
Si victima politistului, si martorul, au mers imediat la Sectia 1 de Politie, sa semnaleze gravul incident. Acolo, toti colegii ofiterului Bibire zambeau pe sub mustati. aSe pare ca violenta lui este cunoscuta printre politisti. Cica are apilea si de-aia si-ar permite sa-si faca de cap”, ne-a mai spus Florin P. La zece zile de la incident, nimic nu s-a intamplat. Ba mai mult, se pare ca ofiterul agresor ar fi fost implicat intr-o coliziune, tot in intersectia de la Orizont. Paradoxal, la Politia Bacau nu exista nici un raport despre respectivul accident. Nimeni dintre oficialii politiei pare sa nu stie ca evenimentul s-ar fi petrecut duminica trecuta. Desi politistii ridica din umeri, urmele accidentului, in care a mai fost implicat un Mercedes argintiu – grav avariat – se mai pot vedea, pentru ca o portiune din balustrada pasarelei a fost distrusa.
In acest timp, sefii ofiterului au adoptat politica strutului. aLa Sectia 1 de Politie au fost inregistrate doua plangeri impotriva lui Bogdan Bibire, a declarat Ciprian Bogea. Plangerile au fost preluate de catre IPJ. A fost constituita o comisie pentru cercetarea cazului si urmeaza a fi stabilite sanctiunile ce se vor aplica”. Desi au trecut 10 zile de la incident, nici un martor nu a fost audiat de catre acomisia special constituita”. Reprezentantii politiei nu au dorit sa ne puna in legatura cu ofiterul reclamat de abuz, pe motiv ca respectivul ar fi in concediu de odihna. aToate semnele indica faptul ca superiorii lui vor sa-l acopere, pentru ca victima s-a dus in audienta la seful Sectiei 1 Politie, in biroul caruia se afla Bibire. Ce cauta acolo, daca este in concediu?”, se intreaba Florin P. In calitate de martor, el nu a fost contactat pana acum de cei care se presupune ca-l ancheteaza pe ofiterul violent.
Scris de Iulia CUCUPUBLICITATE