Dumitru Munteanu

Asa cum prezentam si in editia de joi (31 martie), in articolul „Telenovela «Las Fierbinti» continua / Scandal politic la Buhoci”, in urma unei noi sedinte de Consiliu Local, care a avut loc la finele saptamânii trecute, lui Dumitru Munteanu i se refuza, cu aceeasi insistenta dreptul de a-si relua functia de viceprimar. Asta chiar daca si Prefectura Bacau spune clar: Consiliul Local este obligat sa puna in executare hotarârea magistratilor.

„Asa este. A fost o noua sedinta de CL Buhoci. Articolul din «Desteptarea», in care ati scris negru pe alb, clar, concis si la obiect, care este adevarul, a fost pe masa tuturor consilierilor locali, dar se continua aceasta situatie de a mi se refuza dreptul de a execita o functie pe care am fost ales legal. In continuare primarul comunei vorbeste de nefinalizarea procesului in instanta, iar secretarul primariei, de faptul ca locul nu mai este vacant”, ne-a declarat Dumitru Munteanu, imediat dupa acea sedinta.

Tot acest scandal a pornit in urma cu doi ani când, acelasi CL Buhoci a votat, prin vot deschis (ilegal, dupa cum a decis si instanta), schimbarea din functia de viceprimar a lui Dumitru Munteanu, prin HCL 64 / 19.09.2014 si alegerea pe acest loc a Rodicai Odobisteanu, prin HCL 65/ 19.09.2014. Intre timp, aceste hotarâri au fost contestate in instanta chiar de Prefectura Bacau, care s-a autosesizat in acest caz, iar in luna ianuarie a acestui an Curtea de Apel Bacau da o decizie definitiva (189/26.01.2016) prin care anuleaza cele doua acte ale CL Buhoci. In tot acest timp, Dumitru Munteanu a fost consilier local in comuna, iar acum, cum este si normal, cere sa fie repus in drepturi. Numai ca i se refuza acest lucru.

PUBLICITATE

Primarul Cristinel Istoc spune ca din punctul lui de vedere procesul nu este definitiv „pentru ca s-a anulat recursul pe motiv de netimbrare a cererii, insa noi am depus aceasta dovada” (dovada care face obiectul unui alt dosar in instanta – o cerere de revizuire 110/32/2016, n.r.), iar secretara Mirela Holea sustine in continuare ca Dumitru Munteanu nu poate fi repus in functie intrucât „pe acel loc este ales acum altcineva, tot de catre CL Buhoci. Este vorba despre Ion Mocanu si nu despre Rodica Odobisteanu, care in iulie anul trecut si-a dat demisia”.
Vineri, pe 1 aprilie, Institutia Prefectului ne-a transmis un nou comunicat in acest caz, in care se prevede clar: Consiliul Local Buhoci este obligat sa puna in aplicare decizia definitiva a instantei.

„Prin decizia nr. 189/2016, pronuntata de Curtea de Apel Bacau in dosarul nr. 278/110/2015, instanta a anulat ca netimbrat recursul declarat de Consiliul Local al comunei Buhoci. In consecinta, sentinta civila nr. 864/2015 a Tribunalului Bacau (prima instanta, n.r.), pronuntata in dosarul nr. 278/110/2015, a ramas definitiva prin decizia Curtii de Apel Bacau mentionata anterior. Astfel, instanta de judecata a constatat ca cele doua hotarâri ale Consiliului Local Buhoci sunt nelegale. Referitor la cererea de revizuire formulata de catre Consiliul Local al comunei Buhoci, impotriva deciziei civile nr. 189/2016, pronuntata de Curtea de Apel Bacau, in dosarul nr. 278/110/2015, facem precizarea ca decizia mentionata anterior este definitiva si executorie. Consiliul Local al comunei Buhoci este obligat sa puna in executare hotarârea prin care instanta a dispus anularea celor doua HCL Buhoci nr. 64/2014 si 65/2014, ca urmare a ramânerii definitive a sentintei civile pronuntata in dosarul nr.278/1102015. Referitor la faptul ca in prezent functia de viceprimar este detinuta de o alta persoana decât d-na Odobisteanu, instiintam ca finalizarea procesului care a avut ca obiect anularea celor doua hotarâri de consiliu local se realizeaza odata cu punerea in executare a hotarârii judecatoresti. Actul administrativ prin care a fost ales actualul viceprimar al comunei Buhoci, devine caduc.”
Carmen Cioltan, purtatorul de cuvânt al Prefecturii Bacau

Pentru ca vrea in continuare sa i se faca dreptate, pe lânga faptul ca a depus si o plângere penala la Parchetul de pe lânga Judecatoria Bacau, Dumitru Munteanu se va adresa si Institutiei Avocatul Poporului, biroul teritorial. „Nu se poate ca intr-un stat de drept, dreptul tau sa fie incalcat cu o asa inversunare. Nu se poate sa ai dreptate, dar sa ti se refuze”, a conchis Munteanu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.