După ce, luni dimineață, începerea programului de vaccinare a întârziat, bătrânii chemați la injecție fiind ținuți în ger, senatorul PSD Cristina Breahnă a criticat modul în care s-a achitat municipalitatea băcăuană de îndatorirea de a amenaja centrele speciale.

“După ce și-a asumat, doar la nivel verbal, rolul de factor determinant în reducerea ratei de infectare în municipiul Bacău, “înjumătățind-o” din vorbe, vedem că primarul Stanciu-Viziteu, direct responsabil de amenajarea centrelor de vaccinare anti-COVID din municipiu, a «performat» din nou!

Din nefericire, băcăuanii se pot programa, accesând platforma online pentru a se imuniza, doar într-un singur centru, în municipiul Bacău, la Secția de Dermatologie a Spitalului Județean de Urgență Bacău”, a declarat Cristina Breahnă. Aceasta spune că eşecul evident al amenajării centrelor de vaccinare, la nivelul municipiului Bacău, expune persoanele din categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire (persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, gravidele etc.) la temperaturi negative extrem de scăzute, cu consecințe nefaste asupra acestora.

“În acest sens, îi solicit imperativ primarului Viziteu să abandoneze lupta pe ciolan şi sinecuri, la nivel central, şi să-şi întoarcă fața către vârstnicii Bacăului care, pe lângă pandemie, trebuie să înfrunte şi indiferența edilului care se luptă doar declarativ cu virusul Covid19. Încă nu e târziu, dle Viziteu, să respectați recomandările Organizației Mondiale a Sănătății şi ale Centrului European de Prevenire a Bolilor Transmisibile, dar și ale propriului Guvern, iar împreună cu reprezentanții din teritoriu ai acestuia (prefect/subprefect) să puneți urgent în funcțiune centrele de vaccinare anti-Covid pe care v-ați angajat să le amenajați la nivelul Bacăului”, a mai spus parlamentarul băcauan.

În replică, primarul Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu spune că aceste centre de vaccinare au fost stabilite printr-o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de pe data de 15 ianuarie.

“Week-endul trecut s-a lucrat susținut pentru amenajarea corespunzătoare a spațiilor. Urmează achiziția de dotări, selecția și desemnarea medicilor coordonatori, după emiterea ordinului de ministru care specifică criteriile, angajarea cadrelor sanitare, închierea contractelor pentru deșeuri periculoase cât și pentru consumabilele medicale”, spune primarul.

Centrele de vaccinare vor funcționa la sala de sport a Școlii numărul 6 din cartierul CFR, sala de sport a școlii Ion Luca, de pe strada Alecu Russo, la Centrul de Afaceri și Expoziții, de pe strada dr Alexandru Șafran și la Colegiul Letea, de pe strada Letea.

“Am inițiat demersuri și pentru înființarea unor linii speciale de transport dedicate acestor centre, pentru a veni în întâmpinarea băcăuanilor”, a mai spue primarul Bacăului.PUBLICITATE