Scandalul creat in organizatia PD Tamasi dezvaluie serioase divergente intre liderii acestei formatiuni, la toate nivelele. Membrii PD Tamasi acuza conducerea centrala a organizatiei judetene de imixtiuni in treburile organizatiei comunale. Fostul lider al PD Tamasi, Nicusor Alistar, afirma ca se incearca numirea deputatului Liviu Miroseanu la carma organizatiei judetene PD si inlaturarea subprefectului Constantin Avram, contracandidatul sau.Problema a aparut in cadrul organizatiei PD Tamasi, in urma desemnarii unui consilier comunal aflat pe lista PD. Fosta comuna Tamasi s-a divizat in doua, dupa ce locuitorii satului Geoseni au optat pentru infiintarea comunei cu acelasi nume. Desemnarea unui consilier local al comunei Tamasi, care urma sa ocupe locul lasat vacant de cel trecut la comuna Geoseni, a fost scanteia care a aprins scandalul. In locul liber, conform Legii electorale, art. 92, “…supleantii vor ocupa locurile devenite vacante, in ordinea in care sunt inscrisi pe liste…&#8221. Primul pe lista de supleanti ai PD Tamasi era medicul veterinar Alexandru Videnie. Surpriza insa, in locul sau este propus un supleant aflat pe locul al 13-lea, Cecilia Spataru. Medicul Videnie se deplaseaza la sediul PD Bacau si cere lamuriri. Aici afla cu stupoare ca el nu mai este membru PD, pentru ca nu are adeziune si, daca vrea mai multe lamuriri, sa se adreseze Veronicai Dontu, viceprimar, primar interimar al comunei Tamasi, dar si presedinte al organizatiei PD din aceasta comuna. &#8222Cum nu sunt membru PD, daca m-am aflat pe listele acestui partid, am avut adeziune depusa la d-l Nicusor Alistar, presedintele PD din Tamasi, am figurat pe listele si pe buletinele de vot? Nu aveti adeziune, nu aveti carnet de membru si nu ati platit cotizatia, mi-a spus viceprimarul Veronica Dontu! Cum, cand mergeam cu ea in masina si faceam impreuna campanie electorala sau scriam pe sosea numele candidatului PD la Primarie? In iunie 2004 eram membru PD si acum nu mai sunt? Acum aud ca dumneaei este presedinta organizatiei PD Tamasi, in locul lui Nicusor Alistar&#8221, spune Alexandru Videnie. Au urmat demisiile din PD ale lui Nicusor Alistar si ai altor doi membri, Maria Stoica si Anton Sabau.

Harababura

la democrati

Viorica Dontu a ajuns presedintele PD Tamasi peste noapte. &#8222Organizatia numara aproape 50 de membri, aici intrand si cei din Tamasi si cei din Geoseni. Veronica Dontu locuieste in Geoseni, este sotia padurarului din comuna. Cum sa fie ea presedinta PD Tamasi? Pana la alegeri, venea toata conducerea PD la poarta mea, in frunte cu Vasile Nistor, Constantin Draganuta si toti stabii. Dupa alegeri, n-a mai trecut nimeni pe la Tamasi. Cum poate fi presedinte al unei organizatii o persoana care face parte din alta comuna?&#8221.

In replica, deputatul PD Liviu Miroseanu declara: &#8222Domnul Alistar figureaza pe listele PSD pe site-ul Primariei, asa stim noi. Deci si-a dat demisia din PD si a trecut la PSD. Noi nu ne amestecam in treburile organizatiilor din judet&#8221. Acest lucru este considerat de Nicusor Alistar o facatura. &#8222Eu nu m-am inscris in PSD si nici nu ma voi inscrie. Am fost initiatorul si fondatorul PD-ului in Tamasi. Am distrus PSD-ul din comuna si acum sunt acuzat ca m-am inscris in PSD. La mijloc este vorba despre crearea in organizatiile din judet a unui front comun pentru ca presedinte al organizatiei judetene PD sa fie numit deputatul Liviu Miroseanu si nu subprefectul Constantin Avram. Din acest motiv, deputatul isi pune oamenii lui in functiile de presedinti ai organizatiilor din judet&#8221, declara liderul detronat al organizatiei PD Tamasi.

Un viceprimar contestat

&#8222Nici un ziarist nu a venit la inundatii la Furnicari, spune viceprimarul Veronica Dontu, atunci cand am rugat-o sa comenteze situatia din organizatia PD Tamasi, al carei membru este. Acum raspundeti chemarii lui Nicusor Alistar. El n-a fost niciodata presedintele PD la Tamasi. In 2001, a fost Bernadin Tamas, actualul primar al comunei Geoseni. De atunci, organizatia n-a mai avut presedinte. De altfel, pot demonstra cu documente ca Nicusor Alistar este membru PSD si nu PD. Uitati-va pe site-ul primariei Tamasi. In ceea ce-l priveste pe Alexandru Videnie, acesta va fi numit consilier din partea PD, cand va demonstra ca o merita. Locul este vacant. Vom avea alegeri la organizatie si se va alege presedintele&#8221. Pe site-ul Primariei Tamasi, Nicusor Alistar figureaza ca membru PD. Bernadin Tamas, actualul primar ales al nou infiintatei comune Geoseni ne-a declarat: &#8222Eu am fost membru PD in 2001 doar pentru cateva zile, dupa care am intrat in PNL. Stiu ca presedinte al PD era Nicusor Alistar&#8221. Vasile Popa, presedintele PRM Tamasi, si Constantin Ceasar, presedintele PNG Tamasi, sustin ca Alexandru Videnie a candidat pe listele PD la alegerile din 2004, fiind trecut si pe buletinele de vot. Atunci, cum se poate afirma ca el nu este membru PD? Cine i-a sustras adeziunea? O parte dintre consilieri cer suspendarea viceprimarului Veronica Dontu, pe care o banuiesc de joc dublu: ea fiind din Geoseni, vrea sa candideze pentru functia de primar si presedinte PD la Tamasi, dar judeca litigiul in ceea ce priveste hotarul dintre cele doua comune si, spun gurile rele, ar &#8222trage” pentru Geoseni!Scris de Dan MINDIRIGIU

Anunțuri publicitare

Alte articole