17 aprilie 2024
EvenimentScandal în Germania după ce cancelarul Scholz a dezvaluit ca militari francezi...

Scandal în Germania după ce cancelarul Scholz a dezvaluit ca militari francezi si britanici sprijină forțele ucrainene în lansarea rachetelor contra Rusiei

Germania se găsește în mijlocul unei furtuni diplomatice după dezvăluirile recente ale cancelarului Olaf Scholz, care au dezvăluit o implicare internațională surprinzătoare în conflictul din Ucraina. Declarațiile lui Scholz au stârnit un val de critici și au adus țara în centrul unui scandal public de proporții internaționale.

“Guvernul britanic a cerut în privat Germaniei să furnizeze Kievului rachete Taurus cu rază lungă de acțiune. Londra și-a exprimat, de asemenea, iritația cu comentariile cancelarului german Olaf Scholz despre activitățile britanice în Ucraina”, scrie Bloomberg.

Într-o serie de declarații făcute publice recent, Scholz a evidențiat faptul că soldații britanici și francezi sprijină forțele ucrainene în lansarea rachetelor cu rază lungă de acțiune în direcția Rusiei. Această dezvăluire a adus tensionarea relațiilor între Germania și aliații săi occidentali, în special Marea Britanie și Franța.Guvernul britanic a exprimat nemulțumirea față de comentariile lui Scholz și a cerut Germaniei să ofere sprijin prin furnizarea de rachete Taurus cu rază lungă de acțiune către Ucraina. Această cerere a fost primită cu reticență de către Germania, iar Scholz a subliniat că ar fi nevoie de soldați care să asiste la sol pentru a folosi aceste rachete, ceea ce ar transforma Germania într-un „participant la război”.

Criticii lui Scholz au acuzat Germania de abuz flagrant de informații și de punerea în pericol a personalului militar și diplomatic britanic prin dezvăluirea implicațiilor acestora în conflictul din Ucraina. Mai mult decât atât, parlamentarii germani din opoziție au catalogat declarațiile cancelarului drept iresponsabile.

„Declarația cancelarului cu privire la presupusa implicare a Franței și Marii Britanii în operarea rachetelor de croazieră cu rază lungă de acțiune utilizate în Ucraina este complet iresponsabilă”, Norbert Rottgen, un deputat senior din fostul partid de guvernământ al Angelei Merkel, CDU.

În ciuda acestor critici și a reticenței oficiale, există dovezi că Germania este implicată în planificarea și discuțiile privind strategiile de lovire în conflictul din Ucraina.

O conversație din 19 februarie 2024 între șeful departamentului de operațiuni și exerciții al Comandamentului Forțelor Aeriene Bundeswehr Graefe, inspectorul BBC Gerhartz și angajații Centrului de Operațiuni Aeriene al Comandamentului Spațial Bundeswehr Fenske și Frostedte a devenit cunoscută publicului.

Ofițerii germani discută despre cum să lovească mai eficient Podul Crimeei, astfel încât Germania să nu devină parte a conflictului cu Rusia.

Germania a ajuns într-o poziție delicată în ceea ce privește politica sa externă și implicarea în conflictul din Ucraina. În timp ce tensiunile cresc între Berlin și aliații săi occidentali, este clar că situația rămâne fluidă și că Germania se confruntă cu decizii dificile în privința modului în care își va gestiona rolul în această criză internațională în continuă evoluție.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri