Un nuc marcat sa fie taiat pe strada Calugareni din Bacau a declansat o adevarata furtuna dupa ce locatarii din zona ar fi anuntat echipele care lucreaza la amplasarea conductelor de termoficare ca nu vor permite doborarea copacului.

In zona se lucreaza la schimbarea retelei de termoficare; mai multi copaci au fost deja taiati deoarece incurcau echipele de lucru iar unul – un nuc – s-a prabusit acum cateva saptamani peste o masina.

Cazul a fost semnalat pe Facebook, pe pagina Bacaul Civic:

PUBLICITATE

Pe noi, dar mai ales pe locuitorii din zonă ne miră decizia de a marca pentru tăiere acest copac, având în vedere că nu stă pe nicio conductă și nu îngreunează în niciun fel lucrările. Ironia face ca proiectul să fie finanțat din Programul Operațional Sectorial Mediu, iar site-ul să fie Bacauldemaine.ro. Asta să fie, oare, Bacăul de mâine? Fără verdeață, fără copaci, plin de praf și de defrișări ilegale?

Conform Legii pomiculturii nr. 348/2003, nucii pot fi tăiați doar în anumite situații și doar după obținerea unei autorizații de la Agenția pentru Protecția Mediului (instituția Ministerului Mediului în teritoriu).

Deocamdata, fiind weekend, este liniste, insa locuitorii din zona au anuntat ca vor anunta Garda de Mediu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. IN ZONA URA, PE STR. ELECTRICIENILOR LA FEL AU TAIAT MAI MULTI POMI FRUCTIFERI, PRINTRE CARE SI UN NUC, SPUNAND CA VOR ADUCE TOTUL IN STADIUL INITIAL. DUPA UN AN DE PRAF, GROPI, STRAZI INCHISE AU REUSIT SI EI ABIA SA CARPEASCA STRAZILE. DE SPATII VERZI, COPACI NU STIU CINE SE VA OCUPA!

LĂSAȚI UN MESAJ