Incepând cu anul 2015, firmele vor depune cu o declaratie mai putin la Fisc. Astfel, acest an este ultimul in care angajatorii trebuie sa mai declare, in formularele anuale 205 (care au inlocuit fisele fiscale), impozitele retinute pentru fiecare beneficiar de venit. Aceste informatii vor fi raportate doar in declaratia unica.

Mai exact, incepând din 2015, angajatorii vor declara impozitul calculat si retinut pentru fiecare beneficiar de venit in declaratia unica, si nu in formularul 205 (introdus in locul vechilor fise fiscale), asa cum se intâmpla in prezent, dupa ce declaratia 112 a fost modificata radical, la inceputul acestui an.

Declaratia 205 care inlocuieste fisa fiscala se completeaza doar electronic. Pentru nedepunerea la timp a declaratiei 205 sunt prevazute amenzi de pâna la 14.000 de lei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ