Departe de Bacau, intr-o localitate de la granita cu judetul Vaslui, va fi construit un centru medical. E vorba despre satul Cabesti, din comuna Podu Turcului. Initiativa apartine Asociatiei româno-olandeze “Betania”, care si-a facut o traditie din a investi in sanatate, educatie si servicii sociale din 1994 incoace.

“Au devenit interesati, locuitorii si oficialii, când am inaugurat dispensarul din Motoseni. Am constatat ca, intr-adevar, au nevoie de aceasta investitie. In acest moment, nu au niciun medic acolo”, a declarat Andre Muit, presedintele asociatiei. Centrul medical din Cabesti va costa 60.000 de euro si va fi gata in august.

In acest timp, voluntarii Asociatiei “Betania” lucreaza in comuna Plopana, unde construiesc Centrul de Servicii Integrate (CSI), care va fi gata in septembrie. In luna mai, doua grupuri de pensionari din Olanda, specialisti in constructii, au muncit pe santierul CSI. Vineri vor pleca cei din grupul nr. 2 si vor sosi pensionarii din grupul nr. 3.

PUBLICITATE

“Dupa aceea vom face o pauza si vom incepe lucrarile la dispensarul din Cabesti, pe care vrem sa-l inauguram pe 12 august”, a declarat Andre Muit.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ