Duminica, 16 noiembrie, va avea loc al doilea tur de scrutin, cel final, pentru alegerea presedintelui României. Prefectura Bacau, institutia care e responsabila de organizarea alegerilor, impreuna cu Biroul Electoral Judetean (BEJ), a facut ultimele pregatiri: a preluat buletinele de vot, autocolantele si celelalte materiale pentru turul II, a facut repartizari de materiale, in functie de necesar, pentru fiecare din cele 632 de sectii de votare, a numarat si repartizat buletinele de vot, in functie de numarul de alegatori, pe fiecare sectie de votare, si a finalizat distribuirea materialelor necesare pentru desfasurarea alegerilor.

De asemenea, a luat masuri privind paza sectiilor de votare si a materialelor (buletine, stampile etc.) pe timpul transportarii si depozitarii lor. Tot Prefectura s-a ocupat de asigurarea, din punct de vedere tehnic si logistic, a spatiilor necesare preluarii proceselor verbale de la presedintii de sectii si a operatiunii de predare a materialelor electorale catre reprezentantii judecatoriilor din judetul Bacau.

Concret, vor fi puse la dispozitia reprezentantilor judecatoriilor camioane corespunzatoare volumului de materiale electorale in vederea transportului acestora de la Prefectura la judecatorii. Duminica, in al II-a tur de scrutin, românii vor avea de ales, pentru functia de presedinte al tarii, intre Victor Ponta (PSD-UNPR-PC), primul de data aceasta pe buletinul de vot, si Klaus Iohannis (PDL-PNL), care e al doilea.

“Am dispus toate masurile necesare pentru asigurarea sediilor birourilor electorale ale sectiilor de votare. Totodata, le-am solicitat primarilor si membrilor sectiilor de votare sa manifeste responsablitate pentru ca intreg procesul sa se desfasoare corect si fara incidente.”
Dorian Pocovnicu, prefectul judetului Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ