22 iulie 2024
HomeSportSărituri în apă/ Red Bull Cliff Diving World Series: Costa Popovici (CSM Bacău),...

Sărituri în apă/ Red Bull Cliff Diving World Series: Costa Popovici (CSM Bacău), lider detașat

Cu două etape înainte de finalul competiției, sportivul pregătit de Adrian Gavriliu are 201 puncte avans față de ocupantul locului doi în ierarhia generală, britanicul Aidan Heslop2023 este, de departe, cel mai bun an din cariera săritorului în apă Constantin Popovici. În primăvară, sportivul în vârstă de 34 de ani pregătit de Adrian Gavriliu la CSM Bacău și-a adjudecat Cupa Mondială de sărituri de la înălțime desfășurată în Statele Unite, la Fort Lauderdale, pentru ca în această lună, el să se încununeze campion al lumii la platformă 27 metri cu ocazia Campionatelor Mondiale de Natație de la Fukuoka (Japonia).

De neînvins la săriturile de la înălțime, Costa Popovici merge șnur și în Red Bull Cliff Diving World Series, una dintre cele mai spectaculoase competiții din natație și nu numai.

După patru etape în care a ocupat de două ori locul 1 și de două ori s-a poziționat al doilea, Costa este lider detașat în clasamentul general. „CSMeul” totalizează 570 de puncte, fiind urmat de britanicul Aidan Heslop (Marea Britanie), cu 369 puncte, Carlos Gimeno (Spania), cu 344, Gary Hunt (Franța), cu 270 și de celălalt român aflat în Red Bull Cliff Diving World Series, Cătălin Preda, autorul a 266 puncte.

La ultima etapă, derulată săptămâna trecută, în splendidul peisaj japonez de la Takachiho, Costa Popovici s-a situat al doilea, cu 445,8 puncte, câștigător fiind, cu 458,45 puncte, britanicul Heslop. „Takachiho este cea mai impresionantă etapă de până acum a competiției”, a subliniat „regele evoluțiilor constante”, așa cum a fost denumit Popovici de către cei de la Red Bull Cliff Diving World Series.

Următoarea etapă Campionatului Mondial de Sărituri de pe stânci va avea loc la pe 9 septembrie, la Mostar, în Bosnia și Herțegovina, finalul întrecerilor fiind programat la Auckland, în Noua Zeelandă, pe 19 noiembrie.Alte titluri
Alte titluri

Vara şi evaluarea (III)

Încă un centenar De data aceasta a fost semnalat de...

Clarificări privind Procedurile Post-Testare cu Aparatul Drager5000 și Gestionarea Dosarelor Penale

În contextul dezbaterilor din spațiul public legate de întocmirea...

Poliția Rutieră intensifică acțiunile pentru siguranța circulației

Bacău, 20 iulie 2024 – Polițiștii rutieri din Bacău...

Ultimele știri