Ceva mai bine decât in urma cu un an. Aceasta este, din perspectiva bacauana, concluzia recentelor Campionate Nationale de sarituri in apa rezervate juniorilor C si D. Daca in 2015 cucereau doar cinci medalii, anul acesta, saritorii legitimati la SCM Bacau si CSSM si-au trecut in cont opt prezente pe podium la competitia nationala desfasurata, la finalul saptamânii trecute, la Bazinul de Natatie din Bacau.

Constanta ramâne, insa, absenta unui titlu national. In mai multe situatii, gazdele au fost aproape de aur, dar emotiile, inainte de toate, au facut ca prima treapta a podiumului sa ramâna un obiectiv amânat. “Suntem, in continuare, deficitari la psihicul de concurs, dar aceasta carenta poate fi indepartata cu ajutorul participarii la cât mai multe competitii”, au explicat antrenoarele bacauane Mihaela Neagu, Clara Gherase si Anisoara Sufariu.

Principalul performer al SCM Bacau a fost Eduard Dima. Sportivul pregatit de Mihaela Neagu a obtinut doua locuri secunde la platforma, respectiv trambulina 3 metri, palmaresul sau fiind completat cu un bronz la o trambulina 1 metru. O alta saritoare antrenata de Mihaela Neagu la SCM Bacau, Andreea Dorobat a luat bronzul la platforma, in timp ce Diana Coman, care este pregatita de aceeasi Mihaela Neagu la celalalt club bacauan prezent in concurs, CSSM, a obtinut doua locuri trei la platforma, respectiv trambulina 3 metri. In fine, alte doua medalii au fost cucerite pentru SCM Bacau de David Ghersae (antrenoare Clara Gherase)- argint la platforma si Tudor Mazilu (antrenoare Anisoara Sufariu)- bronz la platforma.

PUBLICITATE

Ca si anul trecut, Nationalele juniorilor C si D de la Bacau au fost dominate de Steaua Bucuresti.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ